Міністр освіти Сергій Квіт зустрівся з ректорами харківських вузів

Середа, 15 жовтня 2014, 19:42
Сьогодні, 15 жовтня, Міністр освіти Сергій Квіт відвідав Харків з офіційним візитом. Міністр провів зустріч з ректорами харківських вишів в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна. Інформує сайт ХОДА.
Міністр освіти Сергій Квіт зустрівся з ректорами харківських вузів

 

Сергій Квіт також поспілкувався з професорсько-викладацьким складом, співробітниками та студентами вузів Харкова. Міністр розповідав їм про імплементацію нового Закону України «Про вищу освіту», роботу міністерства в цьому напрямку, і поділився власним баченням змін, які повинні відбутися в освіті і науці в найближчому майбутньому.

Міністр підкреслив, що в основі нового закону лежить ідея університетської автономії, що передбачає академічну, фінансову та організаційну самостійність ВНЗ. Він зазначив, що скорочення навантаження викладачів вузів до 600 годин на рік дозволить викладацькому складу приділяти більше часу науці і підвищенню власної кваліфікації, а термін перебування ректорів і деканів вузів на посаді буде обмежений двома п'ятирічними періодами.

Сергій Квіт також розповів про нову структуру - Національне агентство  забезпечення якості вищої освіти. «В його роботі за принципом квотування братимуть участь представники вузів, роботодавці, студенти, однак не будуть задіяні ректори вузів і співробітники Міносвіти. Агентство покликане давати оцінку якості освіти, яке дає той чи інший вуз», - підкреслив міністр.

Він додав, що повна імплементація закону займе близько трьох років, і результатом має стати покращення якості вищої освіти в Україні і подолання корупції в цій сфері.

 

comments powered by HyperComments