В Харкові відбувся вечір пам'яті Василя Третецького

Юлыя Гуш  |  Субота, 18 жовтня 2014, 14:10
14 жовтня в Харківському академічному театрі музичної комедії пройшов вечір пам'яті Василя Третецького.
В Харкові відбувся вечір пам'яті Василя Третецького

В межах заходу відбувся показ документального фільму «Один із Небесної сотні». В цьому фільмі глядачі мали нагоду побачити найбільш знакові епізоди з життя Василя Третецького. Останні три місяці його життя були присвячені миргородському Майдану. Там він очолив Штаб Національного Спротиву диктатурі, організовував поїздки миргородців до київського Майдану, збирав кошти та необхідні речі для протестуючих. Загинув в березні місяці в результаті нападу групи зловмисників.

«Сьогодні багато миргородців вважають Василя Третецького своїм героєм, а на його батьківщині, в селі Синашів на Вінниччині, йому відкрили меморіальну дошку, – розповіла ведуча Ніна Супруненко, – але ми знаємо й іншого Василя Пилиповича. Знаємо як гарного друга і мудрого керівника. Знаємо як людину, яка завжди випромінювала впевненість та оптимізм».                              

Пам'ять загиблого вшанували хвилиною мовчання. Друзі та товариші Василя Третецького поділилися своїми спогадами про нього. Також відбувся відеопрезентація світлин з Третецьким, яка як і фільм проілюструвала найбільш яскраві моменти з його біографії. 

comments powered by HyperComments