Ігор Балута підписав Розпорядження про виконання прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади»

Субота, 18 жовтня 2014, 11:34
Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута підписав розпорядження від 17 жовтня 2014 року «Про забезпечення виконання прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади». Інформує сайт ХОДА.
Ігор Балута підписав Розпорядження про виконання прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади»

 

Підставою для підписання такого Розпорядження є набрання 16 жовтня 2014 р. чинності Закону України «Про очищення влади», який визначає правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації) для захисту і утвердження демократичних цінностей, верховенства права та прав людини в Україні.

Розпорядження голови облдержадміністрації видано з метою забезпечення належного та своєчасного виконання пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади».

Відповідно до вищевказаного пункту протягом десяти днів з дня набрання чинності цього Закону, керівник органу (орган), до повноважень якого належить звільнення та/або ініціювання звільнення з посади осіб, до яких застосовується заборона (зазначена у частині 3 ст. 1 цього Закону), на підставі критеріїв, визначених частиною 1 ст. 3 цього Закону, на підставі відомостей, наявних в особистих справах цих осіб:

1) звільняє цих осіб з посад або направляє керівнику органу (органу), до повноважень якого належить звільнення з посади таких осіб, відповідні документи для їх звільнення не пізніше ніж на 10-й робочий день з дня отримання таких документів;

2) інформує Міністерство юстиції України про їх звільнення з посад та надає відповідні відомості про застосування до таких осіб заборони, передбаченої частиною 3 ст. 1 цього Закону, для їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України та внесення до Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовані положення Закону України «Про очищення влади», в порядку та строки, визначені Законом.

Видане розпорядження голови облдержадміністрації «Про забезпечення виконання пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади» сприятиме недопущенню до участі в управлінні державними справами осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи, спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки і оборони України або протиправне порушення прав і свобод людини.

comments powered by HyperComments