В області запроваджено адресні виплати переселенцям

Субота, 18 жовтня 2014, 11:40
За дорученням першого заступника голови обласної державної адміністрації Ігора Райніна, Департаментом соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації було проведено нараду з керівниками рай(міськ)управлінь соціального захисту населення щодо організації роботи з надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в т.ч. на оплату житлово-комунальних послуг. Інформує сайт ХОДА.
В області запроваджено адресні виплати переселенцям

 

На нараді було визначено шляхи впровадження в області постанов Кабінету Міністрів України, що регулюють питання обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, а також надання адресної допомоги переселенцям для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

«Місцеві органи соціального захисту населення отримали відповідне програмне забезпечення та розпочали роботу з обліку та призначення адресної допомоги переселенцям», - відзначив Ігор Райнін.

Довідка. Постановою Кабінету Міністрів від 1 жовтня 2014 року № 509 затверджено порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, переміщеної з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції. Згідно з документом, переселенцям з Донецької та Луганської областей, а також Криму будуть видаватися довідки про взяття їх на облік. Для її отримання повнолітній переселенець може звернутися особисто або через законного представника із заявою в органи соціального захисту населення за місцем перебування. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Після того, як переселенець отримує довідку про взяття на облік, він може звернутися в управління соціального захисту населення із заявою про надання йому адресної допомоги для покриття витрат на проживання, а також на оплату житлово-комунальних послуг. Порядок надання щомісячної адресної допомоги затверджено Постановою КМУ від 1 жовтня 2014 року № 505, яка набула чинності з 7 жовтня.

 

comments powered by HyperComments