В Літмузеї пройшла презентація збірки «Голос крові»

Юлія Гуш  |  Неділя, 19 жовтня 2014, 23:01
18 жовтня в харківському Літературному музеї відбулася презентація збірки націоналістичної поезії «Голос крові».
В Літмузеї пройшла презентація збірки «Голос крові»

На заході був присутній один з авторів збірки – Дмитро Савченко. Окрім «Голосу крові», він представив аудиторії збірку своїх робіт "Маятник революції". Її зміст є досить радикальним на думку тих, хто встиг з нею ознайомитися.

«Дмитро поєднує в собі досить активну громадянську позицію із поетичною творчістю та творчістю публіциста, – розповів модератор заходу В’ячеслав Труш, – цікаве зокрема те, що пан Дмитро є прибічником футуризму. Напрямку, який безпосередньо пов'язаний із Харковом та харківськими митцями».

Дмитро Савченко в першу чергу познайомив аудиторію з футуризмом, розповівши історію його становлення, визначальні риси, головні засади напрямку та його найбільш яскравих представників. Що до збірки «Голос крові», то це міжрегіональне видання, яке об’єднало авторів з різних регіонів України. В ній всі автори вболівають за волю та незалежність Батьківщини, хоча кожному властивий власний неповторний стиль та своє бачення суспільно-політичних процесів, які відбуваються в державі.   

«У збірку ввійшли поезії різного характеру, – розповів Дмитро Савченко», – хоча в тому розділі, де представлений я, їх небагато. Але там є зразки, які можна віднести до громадянської лірики,  а є просто проста така метафізична філософська поезія. Зокрема, є вірш, присвячений Рільке. Це спроба його переосмислити, якось профільтрувати його гравітації через своє серце. Так було вирішено написати йому вірш. Тут є дуже широкий спектр вражень, відчуттів, емоцій, в принципі, як в будь-якій іншій поезії».

 

 

comments powered by HyperComments