"Хреста на ньому нема": Кернес потурбувався "незрозуміло яким хрестом" замість Леніна

Четвер, 23 жовтня 2014, 22:04
Мер Харкова Геннадій Кернес оскаржить в суді знесення пам'ятника Леніну на головній площі міста. Про це міський глава заявив в ефірі місцевого телеканалу, відзначає сайт «Главное».
"Хреста на ньому нема": Кернес потурбувався "незрозуміло яким хрестом" замість Леніна

 

"Я звернувся у тому числі і до суду про захист законних прав і інтересів територіальної громади. І тому я думаю, що ми крок за кроком чітко захищатимемо інтереси жителів Харкова", - сказав Кернес.

Мер не відмовився від ідеї відновити пам'ятник і з'ясувати,чи мав право голова ОДА Ігор Балута дозволяти його знесення.

"Я докладу максимум зусиль, щоб ми чітко зрозуміли, де грань тих повноважень, якими розпоряджався губернатор Харківської області Ігор Миронович Балута, даючи індульгенцію будь-кому, хто знесе пам'ятник Леніну. Я думаю, що в цьому напрямі є над чим працювати, у тому числі і правоохоронним органам", - заявив він.

Кернес невдоволений роботою міліції як під час масової акції, яка завершилася зносом монумента, так і після неї.

"Те, що сталося зі знесенням пам'ятника Леніну – це варварство у прямому розумінні цього слова. Це акт вандалізму, але дуже важливо розуміти те, що наша міліція просто дала можливість розгулятися в такому напрямі, як знести пам'ятник. І зараз наша міліція показує прудкість і охороняє незрозуміло який встановлений хрест біля постаменту. Вони таким чином показують, що контролюють ситуацію", - говорить харківський міський голова.

28 вересня учасники проукраїнського мітингу в Харкові звалили пам'ятник, що стояв на площі Свободи.Цей пам"ятник Леніну був найбільшим пам'ятником вождеві світового пролетаріату в Україні. Поряд з місцем установки пам'ятника був встановлений православний хрест.

comments powered by HyperComments