Суд через знесення пам'ятника Леніну в Харкові перенесли

Четвер, 23 жовтня 2014, 22:25
Засідання суду у справі про знесення пам'ятника Леніну у Харкові перенесли за клопотанням облдержадміністрації, виступаючої відповідачем, у зв'язку із закінченням робочого дня. Повідомляє «Укрінформ».
Суд через знесення пам'ятника Леніну в Харкові перенесли

 

Таке рішення ухвалив суддя Харківського окружного адміністративного суду Дмитро Волошин, повідомляє кореспондент Укрінформу. Дату розгляду справи суд обіцяв повідомити пізніше.

Інтереси позивача і відповідача представляли їхні представники – заступник директора юридичного департаменту Харківської міськради Костянтин Прокоп‘єв і директор юридичного департаменту Харківської ОДА Денис Дудник.

Суддя залишив без задоволення клопотання сторони відповідача про перенесення розгляду справи у зв'язку з тим, що суд з цього питання не має прецеденту і потрібний час для вивчення усіх обставин. Точно також "пролетіло" клопотання відповідача про колегіальний розгляд справи "зважаючи на її особливу складність".

Суд поки що не розглядав позов міськради по суті: про визнання незаконним і відміні розпорядження глави ОДА Ігоря Балути про знесення пам'ятника, який знаходиться на балансі міста.

За словами Прокоп‘єва, питання про призупинення розпорядження Балути важливе у тому сенсі, аби услід за скульптурою Леніна не знесли і постамент пам'ятника, що залишився на площі.

Як повідомляв Укрінформ, пізно увечері 28 вересня активісти у балаклавах тросами звалили з постамента скульптуру Леніна на площі Свободи. Водночас голова ХОДА Ігор Балута підписав розпорядження про знесення пам'ятника. Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв його відновити і заявив про позов Балуті.

Щодо пам'ятника, то його загальна висота - 20 м, залишкова вартість - 630 тис. грн. Пам'ятник роботи народного художника УРСР, лауреата держпремії ім. Шевченка Макара Вронського встановлений на площі Свободи у листопаді 1963 року.

comments powered by HyperComments