В Літмузеї пройшов вечір вуличної поезії

Юлія Гуш  |  Вівторок, 28 жовтня 2014, 15:15
27 жовтня в харківському Літературному музеї відбувся вечір вуличної поезії. В заході взяли участь харківські поети.
В Літмузеї пройшов вечір вуличної поезії

Так як погода була не надто теплою, поетичний вечір вирішили провести в приміщенні. Всього в заході прийняло участь 12 чоловік. Зачитували вірші по черзі. Перед кожним виступом один з учасників тягнув папірець з іменами. А той, чиє ім‘я випадало  – зачитував вірші. «Про рух вуличної поезії я дізналася цього літа коли була поетичному фестивалі «Дністровський каньйон», який проходив у Івано-франківській області, – розповіла Юлія Баткіліна, – цей рух взагалі розрахований на читання на вулиці, щоб кожен, хто йшов повз, міг почути ті поезії.

Такі заходи в першу чергу розраховані на те, щоб об‘єднати місцевих поетів та донести поетичне мистецтво до випадкових слухачів. В ньому може взяти участь кожен бажаючий – незалежно від віку, стилю, досвіду та кількості публікацій.

«Мені дуже хотілося щоб в нас в Харкові був такий осередок, – продовжила Юлія Баткіліна, – тому я запропонувала влаштувати цей захід. Сьогодні в нас була перша зустріч. Все було організовано дуже швидко, як то кажуть, «на колінці». Я сподіваюсь, що ми продовжимо влаштовувати такі заходи. Просто для того, щоб поети могли читати свої вірші, а люди їх слухати. Це можливість донести те що вони роблять до широкого загалу. Саме тому, що вони читають свої вірші на вулиці, їх можуть почути випадкові перехожі і щось запам‘ятати».


 

comments powered by HyperComments