У Харкові на майдані Свободи сьогодні показували «залізного монстра» для захисту кордону (фото, відео)

Аріадна Скела  |  Четвер, 30 жовтня 2014, 20:22
Ось саме за допомогою такого 50-тонного екскаватора на кордоні копатимуть протитанкові рови. Цю техніку презентували харківським волонтерам будівельники, які не користалися машиною більше двадцяти років. Аби привести до ладу екскаватор, харківські активісти євромайдану зібрали гроші і повністю реставрували машину.
У Харкові на майдані Свободи сьогодні показували «залізного монстра» для захисту кордону (фото, відео)

 

Руслан Горбаль, представник організації «Громадська варта «Харків»»

«Якщо буде все нормально, то ця машина може при нормальному налаштуванні зробити до 2 кілометрів рову на день, а це трохи більше, ніж робили волонтери вручну, за допомогою лопат. Ця техніка стане у нагоді і для мешканців Харківщини, і для прикордонників».

Це залізне диво активісти Євромайдану, розповідають, знайшли на підприємстві «Южспецстрой».

В’ячеслав, активіст

«На відновлення цієї диво-техніки ми витратили трохи більше місяця. Найважче за все було знайти машину, яка б могла перетягнути цей екскаватор. А ще на його налаштування десь пішло близько тижня,і  тепер він має робочий вигляд, готовий вирушати захищати кордон Батьківщини».

Уже сьогодні пізнього вечорра «залізний монстр» вирушить на кордон. На якій саме ділянці прикордонної межі за допомогою нього копатимуть рови, активісти не кажуть, бо це – таємниця.

 

comments powered by HyperComments