У Харківські державній бібліотеці ім.Короленка відбувся літературно-музичний концерт, присвячений міжнародному Дню корінних народів світу (фото)

Аріадна Скела  |  Неділя, 2 листопада 2014, 18:59
День корінних народів світу був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1994 році. Цю дату вигадали для того, щоб поважати культури всіх народів світу та вшановувати представників будь-яких народностей за те, що вони роблять чималий мнесок у розвиток духовності людства.
У Харківські державній бібліотеці ім.Короленка відбувся літературно-музичний концерт, присвячений міжнародному Дню корінних народів світу (фото)

 

День корінних народів світу відзначає вся планета, і Україна в цьому плані не є винятком. Саме цьому святу був приурочений концерт, що вихідними пройшов в бібліотеці ім. Короленка.

Під час заходу прозвучало чимало віршів та пісень, пов’язаних з українською історією та культурою. Учасники хору «Світанок», ансамбль Івана Зозулі «Енеєва Русь» та заслужені артисти театрів Шевченка, ТЮГу та музкомедії дарували публіці красу української мови та мелодії.

Організаторами музичного свята стали ведуча Тамара Галич та літературні просвітники і активісти.

Тамара Галич, ведуча свята

  • Міжнародний день корінних народів тісно пов'язаний із українською мовою та писемністю. Цим заходом ми хочемо розказати, що українська нація – це прадавня нація, і мова українська – також прадавня, яка тисячоліттями вже існує, про що свідчать записи в Кам’яній могилі. Особливість цьогорічного свята в тому, що ми його розширили та запросили ще більше гостей, ніж минулоріч. Агресивність в суспільстві, у зв’язку з подіями, що відбуваються в Україні, постійно зростає проти української мови, тому ми про це хочемо сказати саме у форматі такого концерту.
comments powered by HyperComments