У Харкові відзначать переможців конкурсу есеїв

Четвер, 6 листопада 2014, 17:12
8 листопада о 16-й годині в Клубі письменників (м. Харків, вул. Чернишевська, 59) відбудеться відзначення переможців конкурсу есеїв «Поборник душевного миру», приуроченого до 220-річчя від дня смерті Григорія Сковороди. Повідомляє Inform.Kharkov.ua .
У Харкові відзначать переможців конкурсу есеїв

Участь у конкурсі, організаторами якого були Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди та Національна спілка письменників України, взяли письменники і студенти, досвідчені автори й зовсім юні особи, мешканці не тільки Харковщини, а й Закарпаття та Тернопільської області, Хмельницька, Луцька, Запоріжжя, Житомира, Макіївки, Ніжина й Кривого Рогу.

«Сьогодні, усвідомлюючи докорінні зміни в суспільстві, прагнемо зрозуміти, якою буде Україна, яку ми творимо, яким є і яким має бути наш моральний вибір, що може дати нам душевний спокій у цей неспокійний час. Зберігати душевний мир і мудрість особливо важливо у буремні часи змін. У листі до свого друга Григорій Сковорода писав: «я бачу особливу й найбільшу до мене ласку – любов Бога – в тому, що Він мене частенько кидає в такі бурі, щоб я не спав. Після пережитих випробувань я невдовзі геть розтрощу диявола з його слугами не залізом, а зброєю мудрості, невинності, чистоти й терпіння».

«220 років тому 9 листопада (22 жовтня за старим стилем) Григорій Сковорода, досягнувши найвищого рівня душевного миру, відійшов у вічність, залишивши  геніальну автоепітафію “Світ ловив мене, але не спіймав».

«Сьогодні ми шукаємо відповіді на запитання, які ставить перед нами світ, знаходимо підтримку у словах Сковороди. Саме 8 листопада у Харкові можна буде дізнатися результати тих пошуків, які здійснили учасники конкурсу. У програмі заходу — читання, музика, спілкування і приємні подарунки», — розповідають організатори.

comments powered by HyperComments