Водій однієї харківської маршрутки розважає пасажирів класичною музикою

П'ятниця, 7 листопада 2014, 12:23
Ті, хто сидить за кермом громадського транспорту, зізнаються: в їх роботі без музики нікуди! Коли виїжджаєш на маршрут в чотири ранку і катаєшся по місту до пізньої ночі, треба якось себе підбадьорити і чимось розважити. Ось вони і крутять мелодії цілодобово безперервно, повідомляє Комсомольська правда в Україні. Повідомляє Auto site.
Водій однієї харківської маршрутки розважає пасажирів класичною музикою

Найчастіше харків'яни чують з динаміків нав'язливу попсу або пісні про "володимирський централ", але в маршрутці № 217 - все інакше. Тут звучить ніжна фортепіанна музика. Таке нововведення вигадав водій автобуса Степан Михов. Говорить, репертуар радіостанцій набрид до зубовного скреготу, захотілося чогось новенького.

Це південнокорейський виконавець Yurima. Тільки послухайте, як звучить, яка акустика. Ми зі змінником на двох купили хороший магнітофон - звучання неповторне, -захоплено розповідає водій маршрутки.

Степан Федорович признається: він не вчився в музичній школі і затятим шанувальником класики ніколи не був. Свого часу чоловік закінчив радіотехнікум за фахом "мікроелектронщик", але в лихі 90-і реалізуватися в цій професії не вдалося. Працював комірником на м'ясокомбінаті, інструктором з водіння вантажівок, а кілька років тому сів за кермо автобуса.

Людям класика подобається. Багато хто на виході говорить "спасибі". Причому часто - молодь до 20 років, - розповідає  Михов. - Є люди, які спеціально угадують час ,щоб їхати зі мною. Така музика умиротворяє. Помітив, що і пасажири стали спокійніше поводитися, менше сваряться.

Зараз водій хоче знайти в Інтернеті композиції  Моцарта, щоб додати в репертуар. У автотранспортному підприємстві, де працює Михов, на водія не нахваляться -старанний, порядний, доброзичливий.

- Він працює у нас більше двох років. Після того, як в салоні його машини зазвучала класика, пасажири вже не одного разу дзвонили і дякували водієві цієї маршрутки, -радіє виконавчий директор підприємства Анатолій Каменев. - Признаюся, дуже приємно, коли хвалять працівників.

comments powered by HyperComments