Презентація книги про прп.Нестора Літописця (фото)

Понеділок, 10 листопада 2014, 13:07
9 листопада 2014 р., в день пам’яти прп. Нестора Печерського, відзначуваного в Україні як день національної мови і писемности, в Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі м. Харкова пройшла презентація нової книги «Преподобний Нестор Печерський в історії української культури». Науковий збірник опублікований харківським видавництвом «Акта». В його основу було покладено доповіді на Міжнародній науковій конференції «Преподобний Нестор Печерський в історії української культури», проведеній у Харкові Інститутом літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, Колеґією Патріярха Мстислава й Харківським літературним музеєм 2013 р. до 900-річчя «Повісти временних літ».
Презентація книги про прп.Нестора Літописця (фото)

 Збірник рекомендовано до друку Вченою радою Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України. Відкривається книга фотокопією «Житія прп. Нестора Літописця» з «Патерика Печерського» 1661 р.  Статті розробляють широке коло проблем, пов’язаних із творчістю прп. Нестора Печерського, її роллю в історії української культури, впливом на літературу й інші види мистецтва. Автори статей – філологи Микола Сулима, Юрій Пелешенко, Оксана Сліпушко, Ганна Павленко, Наталя Пелешенко з Києва, архиєпископ Ігор Ісіченко, Ігор Лосієвський, Леонід Ушкалов, Наталія Левченко з Харкова, Назар Федорак й Ірина Фаріон зі Львова, Євген Джиджора з Одеси, Ольга Новик і Світлана Журавльова з Бердянська, Світлана Шумило з Чернігова, Катерина Марчук з Житомира, музикознавці Юрій Ясіновський зі Львова, Лілія Терещенко-Кайдан з Києва. Крім статей, до книги включено довідки про авторів і світлини з конференції.

Книгу можна придбати в церковній крамниці м. Харкова (Полтавський шлях 44) або замовити через Інтернет. Вартість книги – 149 грн.

comments powered by HyperComments