По Харкову їздив нелегальний MERCEDES BENZ без документів

Вівторок, 11 листопада 2014, 19:26
Мерседес-нелегал намагався «з вітерцем» проїхатися вулицями Харкова. На перешкоді йому стали працівники Харківської митниці та ДПС МВС України. Повідомляє сайт газети "Слобідський край".
По Харкову їздив нелегальний MERCEDES BENZ без документів

 

Під час перевірки у водія «MERCEDES BENZ» не виявилося жодного документа на автомобіль. Крім того, дані про реєстрацію транспортного засобу в базах даних ДАІ були відсутні. Далі – цікавіше: за «митними» базами даних митне оформлення зазначеного автомобіля не проводилося, та й на територію України «MERCEDES» взагалі не ввозився.

Таким чином, авто могло опинитися на території  України лише незаконно.

За використання автомобіля, який був ввезений на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, на водія було заведено справу про порушення митних правил за ст.484 Митного кодексу України. Такі протиправні дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості незаконно ввезеного транспортного засобу або його конфіскацію. Транспортний засіб вилучено.

За інформацією Харківської митниці Міндоходів, з початку року було зафіксовано 14 справ про порушення митних правил, де предметами правопорушення були транспортні засоби. Крім ввезення поза митним контролем або з приховуванням, порушники незаконно розпоряджалися без дозволу митного органу автомобілями під митним контролем, перевищували строки транзиту.

comments powered by HyperComments