В «Indie» розповіли про місію Розетта (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 23 листопада 2014, 21:05
23 листопада в незалежному культурному центрі Indie пройшла відкрита лекція, присвячена місії «Розетта». В ролі лектора виступив науковий співробітник Харківського інституту астрономії ХНУ імені В.Н. Каразіна Іван Слюсарев.
В «Indie» розповіли про місію Розетта (фото)

Космічний апарат «Розетта» був запущений 2 березня 2004 року до комети 67P/Чурюмова – Герасименко. Це був перший випадок в історії, коли космічний апарат вийшов на орбіту комети. Крім того, в рамках програми відбулася перша в світі м‘яка посадка апарату на поверхню комети. Ця історична подія відбулася 12 листопада 2014 року. Про цю місію та її результати і розповів Іван Слюсарев в своїй лекції. Він також повідав про два астероїда, повз які пролітала «Розетта» на шляху до комети і про свіжі дані, отримані в ході виконання місії .

«В цілому буд-яка місія, яка мала амбіціозні плани, дуже сильно стимулює розвиток технічних рішень, – розповів Слюсарев, – ця місія унікальна. До неї були провальні місії, але виходу на орбіту планети ще ніколи не було. Так само була вперше здійснена м‘яка посадка на поверхню комети Не зовсім вдала. Але тим не менш, то був перший досвід, який дозволить в майбутньому уникнути помилок, які були здійснені протягом місії. Окрім чисто технічних задач, в ході місії було отримано чимало нової інформації, яка зараз обробляється вченими. Це в першу чергу інформація про речовини, які містяться на поверхні комети».

Посилання на відео


 

comments powered by HyperComments