Балута: уламки Боїнга вивозитимуть з Харкова автошляхами (фото, відео)

Понеділок, 24 листопада 2014, 18:06
Фрагменти малайзійського літака рейсу МH17 вивозитимуть з Харкова автомобільними шляхами. Від транспортування залізницею вирішили відмовитись. Про це під час наради у Харкові повідомив голова Харківської ОДА Ігор Балута. Повідомляє ВВС.
Балута: уламки Боїнга вивозитимуть з Харкова автошляхами (фото, відео)

У вівторок у Харків має прибути група експертів з логістики, які оцінять ситуацію і складуть план транспортування уламків.

Зараз потяг з уламками стоїть на станція Основа у Харкові, повідомляє позаштатний кореспондент ВВС Україна.

Хвіст і крила літака привезли на фурах на завод імені Малишева. Сюди ж привезли рештки тіл, які за кілька днів відправлять літаком в Нідерланди.

Нещодавно уламки літака авіакомпанії Malaysia Airlines доставили до Харкова з території, контрольованої сепаратистами.

Фрагменти перевезли залізницею під контролем голландських фахівців. Звідти їх відвезуть до Нідерландів для експертизи.

Літак, що летів рейсом MH17, збили у липні над Донеччиною. Всі 298 людей, які були на борту, загинули. Більшість із них були громадянами Голландії.

Україна звинувачує у катастрофі літака сепаратистів, але вони заперечують свою причетність та покладають провину на Київ. Розслідування катастрофи авіалайнера триває.

Складна операція

Раніше голландські фахівці заявили, що не мають наміру збирати всі уламки. Їх цікавили лише шасі літака, крила й паливні баки. Саме біля паливних баків були місця більшості пасажирів, останки яких не вдалося ідентифікувати.

Через побоювання щодо безпеки в районі, де впали уламки літака, відправлення вантажу постійно відкладали, але завдяки домовленостям із сепаратистами роботу все ж вдалося виконати.

Як повідомив в інтерв'ю ВВС представник місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, вивезти уламки було непросто.

"Це зона військового конфлікту, і операція з вивезення уламків була досить складною, - сказав пан Боцюрків. - У нас були вдалі і невдалі дні, але ми змогли зрештою привезти туди фахівців і вивезти уламки, останки людей і їхні особисті речі".

У вересні голландські фахівці, які очолюють розслідування, опублікували попередні висновки, за якими літак був вражений великою кількістю "об'єктів з високою енергією".

 

comments powered by HyperComments