Теорії про місто. Молоді архітектори заснували свій "клуб"

Ніна Жаровська  |  Четвер, 27 листопада 2014, 17:31
Харківські архітектори ведуть проект, присвячений рідному місту. Практично щотижня вони розповідатимуть про перебудову Харкова. Також вони заснували "Архітектурну Бібліотеку".
Теорії про місто. Молоді архітектори заснували свій "клуб"

Загальний проект архітектори назвали "Інститутом планування та розвитку". Молодь буде досліджувати ключові моменти в історіі Харкова, створить власний архіві проводитиме моніторинг сучасної забудови міста.

Нарзі вже виконано два кроки. Архітектори Василиса Щоголєва та Богдан Волинський розпочали серію лекцій, присвячених Харкову. Вони йтимуть практично щотижня. Сьогодні - вже друа лекція, розпочнеться вона о сьомій вечора. 

"Для початку ми ознайомимось з існуючими теоріями та роздумами, що сформувались під час промислової революції та мають вплив на наше бачення міста сьогодні. Це великий Йміжнародний суперечлевий вінігрет, інгрідіенти якого ми будемо ретельно досліджувати, для того щоб потім мати можливість висувати та перевіряти власні теорії. Курс є відкритим для широкого загалу", - повідомляють організатори. 

Зустрічі будуть проходити по вулиці Ольмінського, 5, у клубі "Світанок". Щоб потрапити всередину треба подзвонити +38 050 55 86 551, або +38 097 121 99 25.

У цьому ж приміщенні вже діє "Архітекторська бібліотека" (АБ).

"На сьогодні вона складається з запасів двох молодих архітекторів, та добірки радянських видань, отриманих у подарунок від колеги. Всі (або майже всі) книжки можна побачити в альбомах групи. Проект є некомерційним і всі гроші йдуть виключно на утримання та розвиток бібліотеки", - пояснють архітектори.

Переглянути надбання молодої бібліотеки можна тут

Далі - повний розклад "Теорій про місто" до кінця року.

comments powered by HyperComments