У парку Пам‘яті вшанували жертв Голодомору та політичних репресій

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 28 листопада 2014, 15:36
27 листопада в парку Пам‘яті (вул. Академіка Павлова, 131) пройшов мітинг, присвячений жертвам Голодомору та політичних репресій.
У парку Пам‘яті вшанували жертв Голодомору та політичних репресій

Загалом, в мітингу взяло участь близько 10 активістів. Вони запалювали свічки та покладали квіти до хрестів, встановлених на місці масових поховань жертв Голодомору 1932-1933 років. Захід відбувся в межах благодійної програми «Стіна плачу», ініційованою єврейською громадою міста.

«Наша програма стартує з мітингу пам‘яті жертв Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій, – розповів Євген Фрідлян, організатор мітингу, – і ми мріємо про те, щоб тут все-таки був меморіал пам’яті жертв терору. Чому ми прийшли? Тому що ми вважаємо, що на цьому місці вже багато що зроблено. Поставлено хрести, а в 1990-му році – камінь від СБУ. Тоді було сказано, що тут колись буде меморіал».

«Тут місце масового поховання, – повідав скульптор Сергій Ястребов, – тут лежать біля 8 тисячі людей. Без пам‘ятника, без місця поминання».

Активісти планують написати листа до міської ради щодо дозволу на створення меморіалу. Сама програма «Стіна плачу» триватиме близько місяця. Заплановано проведення музичних та театральних спектаклів, виставок, спортивних заходів та благодійних акцій. Все це для того, щоб нагадати сучасникам трагедії минулих років.

 

comments powered by HyperComments