Харківські майданівці вимагали від влади забезпечити оборону Харківщини (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 30 листопада 2014, 23:44
30 листопада харків‘яни зібралися на чергове недільне віче, на якому вимагали від представників влади захистити місто.
Харківські майданівці вимагали від влади забезпечити оборону Харківщини (фото)

Майданівці переконані, що наразі питання безпеки в Харкові є напрочуд важливим і актуальним. Ситуацію в місті важко назвати спокійною, про що найбільш яскраво свідчать теракти, які сталися напередодні.

«Тут, на народному вічі, ми зібралися задля того, щоб обговорити питання оборони Харківщини, – розповів координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін, – ми написали листа до президента з вимогою організувати оперативний штаб оброни Харківської області. Щоб був розроблений план дій, фінансування, названі конкретні особи, які відповідають за безпеку міста. Бо президент ще 4 листопада заявив, що Харків знаходиться в зоні можливого вторгнення. Тому просто так сидіти і нічого не робити ми не можемо. Тому ми вимагаємо від гаранта Конституції, щоб він втрутився в цю ситуацію. Бо ми бачимо, що нічого не робиться. Теракти продовжуються і ситуація тільки розпалюється».

На вічі відбувся збір підписів під відкритим листом, адресованим Петру Порошенку. В ньому активісти вимагали забезпечити обороноздатність Харківщини на належному рівні. Зокрема вони наголосили на необхідності розроблення плану оборони Харківщини, здійснення його фінансового та матеріально-технічного виконання, проведення командно-штабних навчань тощо. Подальшу бездіяльність з боку влади вони розцінюватимуть не менш як державну зраду.

Після цього почав традиційно діяти «вільний мікрофон», яким міг скористатися кожен охочий. Біля нього також виступили гості міста, які закликали харків‘ян не здаватися і боронити свої домівки від існуючої загрози. А частина присутніх рушила до російського консульства, де вимагала припинити агресію Російської Федерації щодо України.

comments powered by HyperComments