Що пише Кисельова - Черчіллю? "Листування" виставили у харківській галереї

Ніна жаровська  |  Понеділок, 1 грудня 2014, 20:37
"Псевдоконверти" із унікальними марками, малюнками, а також десятки телеграм створив художник Костянтин Аленінський.
Що пише Кисельова - Черчіллю? "Листування" виставили у харківській галереї

Спочатку він жартома створив "порожній" конверт. Першу роботу Костянтин Аленінський присвятив знайомій із Дебальцевого, Марії Кисельовій. Наче вона пише Черчиллю.. Це було рік тому. Зараз мейл-артист показує власну серію малюнків.

Матеріалом для конвертів стали марки, марокканські підручники і навіть паспорт. усе це молодий автор знайшов на сміттєзвалищі в Турції.

"Тут же марки такі це марка з Рузвельтом. Це в мене марка з зимової олімпіади з 44 року, яка не відбулася в Швейцарії в Лозанні. Вона не представляє інтересу для філателіста. Це її фактично ревіталізація, друге життя. Для філателіста не цікаво, тому що вони такі - це сміття для них. У них повинна бути чиста марочка, ззаду без клею, тоді вона зрозуміла справа колекційного виду. А це вже таке, тим більше зі штампом з гасінням, копійки. Десь на них я робив самостійно на них гасіння".

А що могло б бути всередині конвертів, автор не зізнається.

"На рахунок вмісту - я схильний до того, щоб кожен сам уявив, що там може бути, лист. Марія Кисельова пише Вінстону Черчіллю. Цікаво, що вона пише?"

Сам художник для термінових листів користується електронною поштою. Пошту "класичну" він вважаємаргінальним  мистецтвом.

"У Європі мейл-артисти-  їх там ціла мережа, тисячі художників. І вони просто кожен день відсилають одне одному листи. В принципі пошта у них тільки тому й існує. І в США так само. Її віддали художникам. І телеграфи тому існують. Можете уявити в нашу добу існування 20-ти телеграфів у Європі? Вони існують - художники один одному надсилають телеграми і роблять разом тоді проект", - каже Аленінський.
 
Відправляти "псевдоконверти" поштою він не буде. "Укрпошта" такі нетрадиційні листівки не приймає. Проте автор хоче повторити ідею письменника Ільфа - його він вважає засновником мейл-арту. Літератор колись відправляв листівки до різниз країн на адреси, яких не існує Конверти повертались до нього назад, але вже з багатьма печатками та "поштовими візерунками". 
 
Побачити "Псевдоконверти" можна в арт-підвалі Муніціпальної галереї у Харкові до 12 грудня.
 
Фото з виставки дивіться в репортажі "Справжньої Варти".
comments powered by HyperComments