У Харкові не буде чітких графіків відключення електроенергії

Середа, 3 грудня 2014, 18:09
У тому, що в Харкові розпочалися відключення світла винний Київ, саме він і дає такі команди. Тому прогнозів щодо відключення енергії нема. Зараз владники Харківщини зайняті тим, щоб якомога менше спожити електроенергії в місті та області. Повідомляє сайт "Об'єктив-новини".
У Харкові не буде чітких графіків відключення електроенергії

Фахівці «Харківобленерго» кажуть, всі ці відключення запроваджуються, тому що в державі не вистачає навіть вугілля. А ще 30 листопада сталася аварія на одному з енергоблоків Запорозької АЕС.

Напередодні на Харківщині обмежили споживання електроенергії на 35% звичайного ліміту. Через це деякі райони області та міста знаходились без світла майже цілий день. В Харкові відключили навіть ТЦ «Дафі» на Салтівці, «Барабашово» та багато офісних приміщень. Почали вимикати світло вчора і в житлових будинках.

«Жодних графіків щодо відключень енергії нема. Ми просимо лише підприємства ввести в себе графіки аварійного обмеження споживання енергії, це дозволить рідше вимикати електромережі в аварійному режимі. Сподіваємося, що до п’ятниці картина зміниться на краще», - повідомили в «Харківобленерго».

Заступник мера Андрій Парамонов розповідає, в місті вже склали перелік стратегічних об’єктів, де не можна вимикати світло в жодному разі.

Владники та «Харківобленерго» домовилися налагодити чітку співпрацю з диспетчерською службою в питанні негайного реагування. Все це робиться для того, аби у випадку аварійного відключення в комунальників було хоча б 15 хвилин на реагування. Так треба для того, щоб тролейбуси не зупинились посеред вулиці, а в будинках встигли виключити ліфти.

comments powered by HyperComments