У Столиці Слобожанщини з’явився пам’ятний камінь (фото)

Неділя, 7 грудня 2014, 17:47
Його поставили на честь тих, хто загинув у боротьбі за свободу та незалежність країни. Все це про пам’ятний знак, який з’явився сьогодні у сквері за знесеним Леніним. Повідомляє сайт Новости Харькова.
У Столиці Слобожанщини з’явився пам’ятний камінь (фото)

На відкритті монумента зібралися всі: починаючи від старого до малого. Були тут і активісти, і мешканці міста, і гості Харкова. На початку заходу учасники пронесли через площу Свободи прапор України та проспівали гімн держави. Мітинг присвятили до Дня ЗСУ, який відбувся шостого грудня. Вартість монумента більше п’яти з половиною тисяч гривень, розказав Володимир Чистилін, активіст майдану. Гроші на встановлення знаку зібрали городяни. Висота каменя понад метр, ширина – сімдесят сантиметрів. Матеріал – червоний граніт. Важить камінь сімсот п’ятдесят кіло.

Камінь встановили, однак не погодили це з міською владою, адже це буде тривалий процес, кажуть євромайданівці,тому  за нього візьмуться найближчим часом. Учасники мітингу сподіваються, що ця процедура пройде легко та безболісно. Аби відносно до знака не було жодних варварських дій, запевняють учасники заходу, його планують охороняти, для цього в сквері працюватимуть пости міліції.

comments powered by HyperComments