Харків’ян вчили правилам громадської безпеки (фото)

Неділя, 14 грудня 2014, 18:16
У місті сьогодні навчали помічати підозрілі предмети, продемонстрували, як вигладають динаміти, гранати, а також інші військові атрибути. У такому дусі сьогодні пройшло звичайне віче на майдані Свободи.
Харків’ян вчили правилам громадської безпеки (фото)

Тема віче зрозуміла, оскільки з’явилася суттєва загроза терактів. В останні дні в Харкові трапилася маса «хибних замінувань», а також кілька справжніх вибухів. Деякі диверсії міліції вдалося встановити, - розповідає один із активістів Євромайдану Володимир Чистилін.

Для харків’ян експерти із вибухотехніки влаштували лікбез: як поводити себе, якщо раптом помітили міну або інші підозрілі предмети. Людям продемонстрували тротилову шашку, бойові припаси для стрілкового озброєння, протипіхотні міни, а також способи, як можна сховати або замаскувати вибухові прилади.

«Завжди треба пам’ятати перше правило, не можна доторкатися до підозрілих предметів. Про них треба відразу повідомляти в міліцію, а поки міліція прийде на місце, до них не можна підпускати людей. Не можна також самотужки намагатися знешкодити предмет», - розповів один зі спеціалістів.

 

comments powered by HyperComments