У сукнях і шортах по льоду. Харків'яни збирали гроші на теплі речі солдатам

Світлана Шкурай  |  Неділя, 14 грудня 2014, 14:38
П'ятеро активістів 14 грудня провели акцію "Зігрій солдата АТО". Молоді люди тримали плакати "Холодно? А солдатам в окопах?" та збирали кошти, які мають піти на шкарпетки та рукавиці для українських бійців.
У сукнях і шортах по льоду. Харків'яни збирали гроші на теплі речі солдатам

Дівчата були в літніх сукнях, а хпопці - в футболках та шортах. Рум'яні від холоду активісти ходили площею Конституції і пропонували харків'янам підтримати солдатів, кинувши пару купюр до скриньки. За 20 хвилин вдалося зібрати 640 гривень.  "Так, ми зібрали не так багато грошей, як хотілось би, але головне - сам факт. Думаю, найближчим часом ми закріпимо результат подібними акціями із залученням більшої кількості небайдужих харків'ян." - упевнений студент Дмитро Беднін.

Учасниця акції Ганна Прокошева каже, що їздила в зону АТО волонтером. З того часу проблема забезпечення українських військових стала для неї набагато ближчою і зрозумілішою. "Сенс сьогоднішньої акції був не стільки у зборі коштів, а в прагненні показати суспільству, що є люди, які готові допомагати, цим ми мотивуємо інших. В інших містах України вже відбулися подібні флеш-моби, і тут, думаю, ми просто зобов'язані долучити Харків. Також із наближенням зимових свят люди поступово починають забувати, що десь у країні іде війна, нашою задачею було нагадати їм, що саме бійцям АТО ми завдячуємо відносний спокій у нашому місті. Сьогоднішнє дійство в першу чергу було спрямоване на інформування." - розповідає дівчина.

Фото - ГО "МНК"

comments powered by HyperComments