В Харкові відбулася обласна звітньо-виборча конференція ВО «Свобода» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 17 грудня 2014, 22:20
16 грудня в приміщенні харківського ХАТОБу відбулася обласна звітна конференція ВО «Свободи», на якій виступив її лідер Олег Тягнибок.
В Харкові відбулася обласна звітньо-виборча конференція ВО «Свобода» (фото)
На початку конференції архиєпископ УАПЦ Ігор Ісіченко благословив присутніх та прочитав молитву «Отче наш». Він розповів, що вважає ВО «Свободу» чесною партією з цілісним світоглядом. За його словами, незважаючи на те, що партія не пройшла в парламент, вона отримала моральну перемогу. Тягнибок в свою чергу подякував архиєпископу за підтримку та назвав його духовним лідером нації.
 
Перша частина конференції була присвячена минулим парламентським виборам. За словами Тягнибока, їх результати є фальсифікованими. Він заявив, що ВО «Свобода» таки набрала свої 6 %. Причини цих фальсифікацій він вбачає в результатах Мінських домовленостей, незацікавленості з боку тих політичних сил, яких вони вважали своїми побратимами, та власній «невигідності» - Москві, Заходу, ліберальним партіям тощо.
 
Окрема частина конференції була присвячена здобуткам партії. За словами Тягнибока, ВО «Свобода» домоглася: українізації Верховної ради, зняття зірки з її приміщення, низки перемог в парламентських бійках. Також, як заявив лідер партії, вона завадила Януковичу зробити конституційний переворот, за яким Президента можна було б обрати за допомогою голосування в Парламенті, та запинала процес «тушкування». 
 
Головне завдання партії Тягнибок вбачає в тому, щоб не дати Верховній Раді зрадити ідеали Майдану. Адже, за його словами, нинішній «ліберальний режим» не є тим, за що він боровся. Інша справа – ВО «Свобода», яка, як заявив її керманич, має міцну ідеологію, є стійкою та здатною «тримати лінію». Проте він зазначив, що суцільного критиканства з боку свободівців не буде. Якщо влада буде приймати правильні рішення – вони її будуть хвалити. 
 
Також Тягнибок згадав суто партійні проблеми. Він повідомив про втрату колишньої підтримки з боку свого електорату. Особливо це стосується Львову, де ВО «Свободу» підтримало в 6 разів менше осіб. Причину втрати підтримки він вбачає в тому, що місцеві ЗМІ «обріхували» партію та, зокрема, в погіршенні партійної дисципліни. На думку Тягнибока, свободівці мусять «давати здачі», коли своїх «б‘ють». Наприклад, він назвав неприпустимою ситуацію, коли партію критикують чи то в мережі, чи то в колі власної родини, а свободівець на це не реагує. 
 
comments powered by HyperComments