В Харкові відбулися перші збори Громадської ради (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 18 грудня 2014, 20:08
17 грудня в приміщенні харківського Держпрому відбулося перше засідання новоствореної Громадської ради.
В Харкові відбулися перші збори Громадської ради (фото)

Громадська рада була утворена 15 грудня під час пікетування Державної податкової адміністрації, влаштованому активістами харківського Євромайдану та громадської спілки «Народній вирок». До неї увійшли організатори пікету. Планується, що Громадська рада стане діалоговою ланкою між податківцями та платниками податків. Також в майбутньому вона буде створювати різного роду законодавчі ініціативи.

На зборах були озвучені й інші напрямки діяльності Громадської ради, такі як протидія корупції та вирішення спірних питань між податківцями та платниками податків щодо кадрових претензій. «Все це буде закладене в повноваження та функції Громадської ради. Інакше взагалі вона потрібна?» – заначив Ігор Розсоха.

Також були обговорені суто кадрові питання. Наприклад, було домовлено, що якщо в Громадську раду увійде надто багато охочих, то всі її члени будуть розбиті на окремі робочі групи. Кожна з них буде працювати у власному напрямку. Були також узгоджені суто технічні питання щодо роботи Громадської ради. Наприклад, що стосується порядку підготовки законодавчих ініціатив. 

comments powered by HyperComments