Хто такі герої сучасної України?(фото)

Субота, 20 грудня 2014, 12:25
Їх нагородили за те, що вони взяли участь у конкурсі «Які вони, Герої України». Урочисту церемонію вручення нагород учасникам заходу влаштували дванадцятого грудня дві тисячі чотирнадцятого року прямо у приміщенні краєзнавчого музею, в Лозовій. Конкурс був оголошений і розпочатий наприкінці вересня Лозівською громадською міською районною організацією Центр громадських ініціатив «Народна дія», а також представниками «Батьківщини молодої» (молодіжна організація). Усі твори учасників можна було побачити в інтернеті на місцевих ресурсах.
Хто такі герої сучасної України?(фото)

У перших числах грудня визначилися з кращими учасниками: пальму першості в конкурсі отримав Молодоженов Микита (Артільська НВК), друге місце - в Черненко Анастасії (Бунаківський НВК), третє – в Ангеліни Журавель (Лозівський НВК №10). За цікаві малюнки, сповнені любов’ю до Батьківщини, Максим Інкін подарував переможцям та всім учасникам пам’ятні сюрпризи, подяки, дипломи, а також солодощі.

Особливим подарунком для учасників конкурсу став візит Євгена Городнічука (вояки з 24-го батальйону «Айдар»). Він після серйозного поранення перебуває на лікуванні. Чоловік поспілкувався з усіма дітьми та повідав їм про те, чому він та багато інших молодих людей пішли захищати Батьківщину від ворогів. Основний мотив – це не дати можливість бойовим діям розповсюдитися по всій рідній землі. Він пояснив учням, що завдяки самопожертовності наших бійців зараз на Харківщині, Лозівщині та в інших куточках країни мир та спокій.

У відповідь за таку промову Євгену учні з одинадцятої Лозівської школи подарували обереги, які вони зробили самостійно. Представники школи попросили, щоб ці обереги Євген передав іншим бійцям, які зараз воюють на фронті. Бійцю Євгену найдужче сподобалася робота учениці Черненко Анастасії, яка зайняла в конкурсі друге місце. Тому вояка за цей мистецький твір подарував дівчині прапор батальйону «Айдар». Він впевнений, її малюнок свідчить про патріотизм автора, тому заслуговує на нагороду.

У фіналі заходу всім присутнім показали кіно під назвою «Південний кордон», де йдеться про діяльність волонтерів з Херсонщини. Цей фільм продемонстрували у зв’язку із проходженням Мандрівного фесту документального кіно про права людини «DocudaysUA».

По завершенню стрічки учасники обговорили всі проблеми, які порушуються в кінопоказі. Так Максим Інкін та В’ячеслав Труш, вчитель історії з одинадцятої Лозівської школи, розповіли на прикладах про роботу волонтерів на Харківщині. А вояка Городнічук Євген дав гідну оціну всім тим волонтерам, які постійно забезпечують бійців АТО всім необхідним, та є справжньою службою тилу.

За проведене свято, приурочене нагородженню переможців конкурсу, організатори висловили подяку місцевому відділу освіти Лозівщини (Інденко О.О. – керівник), краєзнавчому музею (Харченко В.І. – керівник) і всім вчителям одинадцятої школи, Лозівського НВК №10, Артільського та Бунаківського НВК, які брали участь в проведенні цього конкурсу.

Це вже не перший захід на Харківщині, який проводиться за участю Максима Інкіна. З іншими подіями можна ознайомитися нижче за посиланнями:

http://varta.kharkov.ua/news/city/1104254.html

http://varta.kharkov.ua/blogs/inkin/1102639.html

http://varta.kharkov.ua/news/city/1102515.html

http://varta.kharkov.ua/blogs/inkin/1102494.html

http://varta.kharkov.ua/blogs/inkin/1102304.html

 

 

comments powered by HyperComments