У Харкові для біженців зібрали дитячу бібліотеку (фото)

Субота, 20 грудня 2014, 19:06
Нещодавно видавництво «Віват» оголосило допомогти Святому Миколаю створити сюрпризи малечі біженців із зони проведення Антитерористичної операції. Городяни відразу зреагували на такий заклик та привезли чимало літератури для малюків на спеціальний ярмарок, який організували в стінах оперного театру.
У Харкові для біженців зібрали дитячу бібліотеку (фото)

У бібліотеці назбирали майже три тисячі книг для дітей. Їх передали волонтерам «Станції Харків», це величезна громадська ініціатива, що опікується питаннями біженців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усі, хто дарував дитячу книжку, отримали сертифікати зі знижками на придбання нової книжки від видавництва «Віват». Видання можна було придбати відразу на ярмарку.

«Дуже приємно, що однією з перших, хто приніс книжки для бібліотеки, була родина біженців, яка вирішила поділитися ними з іншими переселенцями. Чимало книг несла сама малеча, і можна було тільки дивитися, з яким виразом обличчя вони розлучалися з ними», - зауважила Юлія Орлова, директор видавництва «Віват».

Ярмарок перетворився на дивовижне свято творчості та літератури, розповіла вона.

«Діти сиділи і залюбки читали щойно придбані книги. Вони їх читали скрізь, навіть на сходах оперного театру. Протягом суботнього вечора крізь захід пройшло чимало відвідувачів, безліч малюків взяли участь в різних заняттях з оригамі, розпису посуду, вправ з квілінгу, створення ляльок-мотанок, плетення оберегів. Наталія Лук’яненко, яка відома як авторки книжки «Веселий пластилін», влаштувала майстер-клас з ліпки з пластиліну», - поділилася Ю.Орлова.

Під час свята проводилися різноманітні конкурси, вікторини для малечі, виставка дитячого малюнка від Миколи та Марії Коломієць, які є вихованцями студії «Aza Nizi Maza».

Ю. Орлова зауважила, що лише за один день видавництво реалізувало майже всі книжки, які привезли на ярмарок, і розповіла, що компанія збирається зробити подібні заходи популярними серед мешканців Харкова.

Видавництво «Віват», яке входить до групи компаній «Фактор», створено у 2013 році шляхом зливання двох величезних видавництв Харкова – «Аргумент Принт» і «Pelican», сьогодні входить до п’ятірки величезних видавництв України. Має в асортименті близько 5 тисяч найменувань книг, щороку виготовляє близько 500 нових книг, просуваючи друковану продукцію під трьома торговельними марками: «Пелікан» (книги для дітей), «Аргумент» (прикладна література), «Віват» (подарункові видання). Загальний наклад, що реалізується на рік – більше одного мільйона примірників. Має більше однієї тисячі торговельних партнерів в усіх регіонах України і країнах ближнього зарубіжжя, співпрацює з провідними видавництвами Великобританії, Франції, Угорщини, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, США.

 

comments powered by HyperComments