«Майдан Моніторинг» проводитиме тренінги з інформаційної безпеки (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 23 грудня 2014, 20:16
22 грудня в незалежному культурному центрі «Indie» відбулися установчі збори з приводу майбутніх тренінгів по інформаційній безпеці.
«Майдан Моніторинг» проводитиме тренінги з інформаційної безпеки (фото)

Проект організований інформаційним центром «Майдан Моніторинг». В установчих зборах взяли участь майбутні тренери, які будуть проводити ці семінари. Вони підготували матеріал, який викладатимуть всім охочим. Ці семінари пройдуть в різних областях Півдня та Сходу України – Харківській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Одеській, Миколаївській тощо. Звісно, за виключенням тих територій, які зараз находяться під контролем бойовиків.

На семінарах буде представлена низка тем, знання яких має велике значення в умовах інформаційної війни. Це теорія і практика ведення інформаційних війн, захист від психологічних операцій, індивідуальний фізичний захист журналістів та тих, хто висвітлює події в гарячих точках, правила поведінки в соціальних мережах, дотримання яких може знизити загрозу психічному здоров‘ю чи навіть життю громадян, стандарти інформаційної діяльності та стандарти журналістики.

Обговорюючи майбутні семінари, тренери, зокрема, торкнулася такої частини інформаційної війни, як розповсюдження різноманітних фейків та неправдивих чуток.

«Таких прикладів дуже багато, – повідомила Наталка Зубар, – я можу розповісти прекрасну історію, про яку я дізналася під час тренінгу в Луганську. Люди телефонують своїм друзям на вільну територію і кажуть, що в Луганськ заїжджають українські танки. А до них за допомогою мотузки прив‘язують луганчан і їздять так по дворам Луганська. В чому цирк? Луганськ взагалі таке місто, в чиї двори навіть на БТРі не в‘їдеш. А не те що на танку. Потім, місто захоплено бойовиками ЛНР. Жодний український танк туди просто фізично не може заїхати. Але, тим не менш, ця тема дуже популярна».

Розповсюдження фейків грає значну роль в інформаційній війні. Чого тільки варта знаменита історія з розіп‘ятим хлопчиком. Проте шкоду, яку вони приносять психічному та моральному здоров‘ю населення, важко недооцінити. 

 

comments powered by HyperComments