Харківський люстраційний комітет оприлюднив свій висновок щодо судді Іванісової

Юлія Гуш  |  Середа, 24 грудня 2014, 14:17
23 грудня під стінами Ленінського районного суду оприлюднили висновок Харківського люстраційного комітету щодо судді Лідії Іванісової.
Харківський люстраційний комітет оприлюднив свій висновок щодо судді Іванісової

Суддя Іванісова відзначилася тим, що 29 березня 2014 року випустила під цілодобовий домашній арешт Ігната Кромського, більше відомого під прізвиськом «Топаз». Причому начисто проігнорувавши наявні обставини справи, тяжкість покарання, яке загрожувало цій особі, наведені докази та характеристику підозрюваного. В результаті чого «Топаз» втік і продовжив свою злочинну діяльність.

За висновками люстраційної комісії, суддя цим вчинком посприяла розвитку сепаратизму та загрозі територіальній цілісності України. Крім того, в звіті було заначено, що в 2012 році Вищою Радою Юстиції було внесене подання Президенту України на звільнення Іванісової з посади судді за порушення присяги.

«На наш погляд, суддя, яка подана на звільнення за порушення присяги, яка ігнорує стан держави і питання національної безпеки, яка відпускає людину, яку було чотири рази засуджено, повинна бути звільнена, – підкреслив Дмитро Булах, співкоординатор люстраційного комітету, – сьогодні ми відправимо запит в адміністрацію Президента та Вищу кваліфікаційну комісію суддів про те, щоб її звільнили».

В той день вимагати звільнення Іванісової прийшло близько 20 громадських активістів. Вони мали намір вручити звіт голові суду Віталію Бондаренко. Проте ні його, ні самої Іванісової на місці не було.

 

comments powered by HyperComments