Харків‘яни влаштували пікет під стінами Міськради (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 24 грудня 2014, 16:01
24 грудня громадські активісти Харкова пікетували сесію Міської ради. Вони вимагали дозволити представникам громади бути присутніми на сесії.
Харків‘яни влаштували пікет під стінами Міськради (фото)

За словами організаторів, однією з головних ознак демократичного суспільства є прозорість влади. Зокрема, вона проявляється в тому, що кожен громадянин має право бути присутнім на сесії Міської ради.

Всього в пікеті взяло участь близько 200 чоловік. Серед них були активісти Євромайдану, Автомайдану, «Правого сектору», «Громадської варти» тощо.

Сурен Кочарян, громадський активіст: «Я прийшов сюди, щоб продемонструвати свою позицію з приводу того, що недопустиме подальше перебування у влади залишків режиму Януковича. У нас унікальне місто. Тут до сих пір залишки цієї банди продовжують всім керувати. Крім того, щоб, в кінці кінців, представники громади змогли потрапити на сесію. Щоб відкрити роботу міськради, яка чомусь у нас проходить в закритому режимі».

Проте жодного активіста міліція так і не пропустила. Це призвело до потасовок та штовханини між пікетувальниками та міліціонерами. Обурені активісти скандували «Гепу на нари», «Гепу геть!» тощо. Вони мали намір не розходитися доти, доки їх не пустять на сесію. Побачивши, що їх зусилля не дають бажаного результату, активісти перекрили дорогу поблизу Міськради.

Дмитро Булах, співкоординатор Харківського люстраційного комітету: «Я вважаю, що нас в черговий раз незаконно не пускають в приміщення Міської ради. А вона є комунальною власністю. Туди повинен мати доступ кожен громадянин. Але, нажаль, вже давно так склалося в Харкові, що там стоїть якійсь пост з вертушкою. А сьогодні біля дверей вистроїлася міліція, яка нас туди не пропускає. Ми хотіли потрапити на сесію, але цього зробити не змогли. І в зв‘язку з цим рішення на сесії були прийняті непрозоро. І самі вони були неоднозначні по смислу».

Крім того, міліція перекрила всі виходи з Міськради. Активісти намагалися прозватися скрізь кордон, але жодна їх спроба не була вдалою.

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments