Внутрішньо переміщені особи та грузинський досвід (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 28 грудня 2014, 02:16
27 грудня в незалежному культурному центрі «Indie» відбулася прес-конференція, присвячена грузинському досвіду по роботі з внутрішньо переміщеними особами.
Внутрішньо переміщені особи та грузинський досвід (фото)

До цього група громадських діячів в межах Української миротворчої школи відвідала Грузію для ознайомлення з місцевим досвідом роботи з внутрішньо переміщеними особами та налагодженням діалогу між різними соціальними групами.

«Для нас в Грузії найцікавішим було питання внутрішньо переміщених осіб, – розповів Ігор Семиволос, один з керівників Української Миротворчої Школи, – і це стосувалося не лишень війни 2008 року. В більшості випадків це були війни кінця 80-х - початку 90-х років. Це конфлікт в Південній Осетії 1989-1992 років та конфлікт а Абхазії 1992-1993 років. Переважна більшість внутрішньо переміщених осіб в Грузії пов‘язана з цими двома конфліктами. Всього їх 230 тисяч чоловік. Для Грузії це величезна цифра».

Власне про те, як Грузія справляється з проблемою перемішених осіб, розповіла одна з координаторів «Станції Харків» Євгенія Левінштейн. Вона також їздила в Грузію, де мала змогу особисто поспілкуватися як із переміщеними особами, так і з тими, хто з ними працював. Вона поділилася грузинським досвідом та розповіла про проблеми, які виникли в результаті конфлікту та окремі шляхи їх подолання.

Учасники Української миротворчої школи впевнені, що грузинський досвід стане в нагоді Україні. Адже він може допомогти впоратися з тією проблемою, з якою українцям до недавнього часу стикатися не доводилося.

comments powered by HyperComments