Недільне віче завершилося походом до СБУ (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 29 грудня 2014, 13:16
28 грудня в Харкові на площі Свободи відбулося традиційне недільне віче.
Недільне віче завершилося походом до СБУ (фото)

На ньому були вкотре обговорені проблеми та плани щодо громадського життя Харкова. Зокрема, було наголошено на неприпустимості використання фейверків та петард в місті, де знаходиться воєнний госпіталь. Адже, як зазначила Ярина Чаговець з «Сестри милосердя АТО», вибухи можуть суттєво погіршити стан військових, які там перебувають на лікуванні. Також на віче відбулося вже традиційне підписання вітальних листівок, які волонтери згодом перепадуть українським військовим в зону АТО. Завершився захід ходою до СБУ, де активісти мали змогу задати кілька риторичних питань.

«Ми знаємо, скільки вони зробили за ці півроку, – розповів Ігор Рассоха, один з координаторів харківського Євромайдану,  – ми знаємо, скільки вони затримали терористів і сепаратистів в Харкові. Ми знаємо, що за ці півроку в Україні з‘явилася не тільки армія, а й служба безпеки. Ми не ставимо питання про те, що ці люди нічого не роблять. Але ми ставимо інші. По-перше, про те, що є реальною загрозою національній безпеці тут і зараз? Елементарна загроза – це припинення функціювання нашої економіки як такої. Перш за все, функціонування енергетики та комунальної сфери.

Так були перелічені проблеми, які останнім часом стали доволі актуальними. Зокрема це відключення світла, в тому числи на окремих промислових об‘єктах, що може становити потенційну загрозу для населення. Також це продовження функціонування російських банків, що завдає шкоди українській економіці.

Після виголошення цих запитань майданівці повернулися на площу Свободи. З жодним представником харківської СБУ їм зустрітися не вдалося.

comments powered by HyperComments