Новий рік без фейерверків і петард

Юлія Гуш  |  Понеділок, 29 грудня 2014, 13:49
28 грудня на недільному віче говорили про заборону використання фейерверк та петард.
Новий рік без фейерверків і петард

Ярина Чаговець з організації «сестра милосердя АТО» розповіла, що харківські волонтери підготували лист-звернення, в якому вони наголошують на необхідності заборони використання фейерверків та петард в Харкові. «В листі написали про те, що ми є волонтерами шпиталю Харкова, – розповіла вона, – і знаходимось там постійно. Ми знаємо, як буде погано хлопцям коли будуть вибухати фейерверки.

Волонтерка розповіла історію військового, який лікувався в місті Щастя. Він, почувши «вибух» поблизу лікарні, вистрибнув з третього поверху і зламав обидві ноги. Потім на руках він зміг добратися до підвалу. Наскільки сильним був його переляк.

Лист буде переданий до канцелярії Геннадія Кернеса. Проте, як зазначали міліціонери, що охороняли віче, фейерверки вже забороні. Але майданівці все ж таки зійшлися на тому, що його таки потрібно передати.

«У нас були заявлені фейерверки саме в парку Горького та на площі Свободи, – розповіла Ярина Чаговець, – між цими двома точками знаходиться харківський шпиталь, де лежать хлопці, в яких дуже серйозні і контузії, і поранення. Для них це психологічно дуже важко. Тому що всі ці фейерверки нагадують вибухи «градів» та бомб. Це все те, що вони перенесли на війні. Тому доже важливо, щоб цього не було і щоб вони могли спокійно провести цю ніч».

Практично у всіх містах, де є військові шпиталі, фейерверки заборонені.

comments powered by HyperComments