Новорічний карнавал, або Парад-аллє в торговельно-розважальному центрі: відкриття Фестивалю вуличного мистецтва

Середа, 31 грудня 2014, 11:21
Харків'яни зможуть розпочати новий рік з карнавальної ходи. Перший всеукраїнський фестиваль вуличного мистецтва стартує якраз після нового року: 2 січня, о 16:00 в ТРЦ "Дафі". Учасники фестивалю - міми, "живі скульптури", клоуни, фокусники - пройдуть різнокольоровим парадом-аллє по коридорах торговельно-розважального центру, заполонять ліфти і ескалатори.
Новорічний карнавал, або Парад-аллє в торговельно-розважальному центрі: відкриття Фестивалю вуличного мистецтва

Заявки на участь в першому Фестивалі вуличного мистецтва подали майже два десятки артистів і колективів з Харкова, Києва, Кривого Рогу, Сум і Москви. Це артисти, які працюють в жанрі живих статуй, міми, клоуни, ілюзіоністи і навіть театр маріонеток.

У наших широтах в артистів вуличних жанрів практично немає шансів на роботу взимку, тому Фестиваль помістився під дах торговельно-розважального центру. Зазвичай новорічний сезон зайнятий у артистів "корпоративами" і дитячими святами, але цього року багато компаній відмовилися від традиційних святкувань Нового року. "Це нормально і правильно, що багато компаній відмовляються від гучних корпоративів, зараз все-таки не той час, - говорить Сергій, один з учасників Фестивалю. - Правда, для нас це великий удар по бюджету, тим більше, що багатьом з нас довелося відмовитися і від традиційного літнього сезону в Криму, і ми вдячні ТРЦ "Дафі" за можливість попрацювати в зимовий час.

2 січня о 16:00 учасники зберуться на одному майданчику для того, щоб познайомитися з публікою і журі, і провести жеребкування локацій для роботи в найближчі вихідні. Після цього Фестиваль пройде парадом-аллє по коридорах торговельно-розважального центру і з 17:00 займуть місця, визначені жеребкуванням. Правилами Фестивалю артистам заборонено робити замах на територію інших учасників, але, за традицією вуличних представлень, вони можуть взаємодіяти між собою і з публікою. Подивитися на виступи учасників і кинути монету в капелюх своїх фаворитів можна буде до 20.00.

За умовами фестивалю, всі гроші, виручені під час виступів в "Дафі", артисти залишать собі. Крім того, володарі трьох призових місць за версією журі отримають від компанії мережі "Дафі", призи у розмірі 50-ти, 25-ти і 10-ти тисяч грн. Члени журі - актори, режисери, викладачі акторського мистецтва :

- актор і режисер Армен Калоян;

- актор, клоун і перформер Ольга Ксьондз;

- актриса, співачка, стиліст Елен Броше;

- представник партнера Фестивалю – Французького Інституту в Харкові - Седрик Гра;

- актор театру P.S. і ведучий Сергій Москаленко (Black Jack).

А володаря Призу глядацьких симпатій визначать голосуванням на сайті ТРЦ "Дафі" http://contest-dafi.icehall.com.ua/ -треба просто поставити "лайк" під фотографією свого обранця. Щоб провести голосування максимально чесно і зберегти інтригу впродовж усіх десяти тижнів Фестивалю, організатори відмовилися від голосування в соціальних мережах і розробили спеціальний захищений від накруток модуль голосування.

Оцінки журі фестивалю оголошуватимуться кожен понеділок. Місце для обговорення і кави для учасників і журі надає партнер фестивалю - мережа кав'ярень CoffeeLife.

Фестиваль в Харкові продовжиться до 1 лютого, а 6-го лютого, як і належить строкатому акторському балаганчику, перекочує в Дніпропетровськ, де залишиться до 8 лютого, коли журі підіб’є підсумки ,а глядачі остаточно визначаться зі своїми улюбленцями.

Детальнішою інформацією з вами поділяться:

● Оргкомітет в Харкові - ЯРЕМ "День музики"

Аліна Ханбабаєва, 380 93 678 22 02, info@musicday.kh.ua

● Оргкомітет в Дніпропетровську - PR- агенція "Мір праздніка"

Соломія Кирса, 380 67 298 52 01, 380 50 770 59 31, lesya.boyko@mirprazdnika.com.ua

● Прес-центр фестивалю - PR- агенція "Bagels&Letters"

Тетяна Ландесман, 380 63 22 22 583,   landesman@bagels-letters.com.

 

 

 

comments powered by HyperComments