На Першому Національному каналі у понеділок 5 січня презентують фільм про Степана Бандеру (оновлено)

Понеділок, 5 січня 2015, 16:51
«Через двадцять років після розпаду СРСР історики назвуть важливу причину краху Радянської імперії – націоналізм союзних республік. Він був завжди! Ще в часи Леніна патріоти з околиць замислювалися про незалежність. Деякі не лише мріяли, але і брали в руки зброю. Не обираючи між засланням і смертю, між Сталіним та Гітлером. Дивіться. Дуже скоро. Фільм-розслідування від Ігоря Піддубного «Степан Бандера. Україна між червоним та чорним».
На Першому Національному каналі у понеділок 5 січня презентують фільм про Степана Бандеру (оновлено)

Фільм-розслідування на гроші не байдужих до історії в співтоваристві Фейсбуку. Це така собі відповідь всім замовним телепроектам та виданням. Якщо когось цікавить історія, як вона є – просимо до екранів. Фільм побудований на документах, багато з яких щойно розсекретили. Разом з відповіддю на питання: «Хто такий Степан Бандера?», у фільмі відомого харківського  журналіста Ігоря Піддубного. Кінострічка являє собою відеопідбірку документів ХХ сторіччя, які стосуються як причин, так і самої боротьби українців за свою незалежність.

 

Про автора фільму. Дітищем Ігоря Піддубного є електронна система пошуку. Це Книга Пам’яті Харківської області, в якій зібрана повна інформація про всі братські поховання на Харківщині, зі світлинами обелісків та прізвищ загиблих на них у Великій Вітчизняній Війні. Для цього постійно ведеться переписка з родичами загиблих,котрим надається необхідна допомога.

 

Ігор Піддубний, ще на початку 90-х, розробив незалежний телерадіопростір в Україні,з позицією, яка відрізнялася від ДКНС.

З того часу, його командою було створено більше десятка телерадіокомпаній, друкованих видань, інтернет порталів, а також ціла низка документальних фільмів про історію рідного Харкова, яку, і досі не можна прочитати в підручниках. За цими фільмами захищали дисертації, - які завжди будувалися на архівних документах, працях дослідників та власних розслідуваннях.

Його фільми можна подивитися тут:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL7Ymk4wE81YNLH2Jtc-5f4fV9vrLFNeBI&app=desktop

comments powered by HyperComments