У Харківському зоопарку про тварин взимку не забувають

П'ятниця, 9 січня 2015, 14:21
У містечку для звірів зима не страшна. Тваринам у цю пору року дуже тепло і затишно. Про те, як переносять зиму вихованці, повідав Євгеній Кіося, методист Харківського зоопарку.
У Харківському зоопарку про тварин взимку не забувають

Як приходять холоди, відвідувачів в зоопарку стає все менше і менше, але в період новорічних свят батьки зазвичай з дітворою приходили в зоосад із задоволенням, поділився методист. Цього ж року ситуація зовсім не радісна. Майже уперше за усі роки ніхто на свята не прийшов до тварин, - розповів представник зоопарку.

У зоопарку взимку не менш цікаво, ніж в іншу пору року. Мешканці тропіків, наприклад, зараз знаходяться в зимових утеплених вольєрах, а тварини, які люблять морози, просто самі оновили своє хутро, і холод їм не страшний.

Узимку, до того ж, в зоосад прилітають нові жителі - гуси. Вони поселяються на місцевій водоймі.

А ще не бояться зими і теплолюбні жителі зоопарку, які поступово звикли до українських холодів. Так, Тенді, слониха, з радістю гуляє по снігу. Коли дуже холодно, її прогулянки тривають не більше п'ятнадцяти хвилин.

Окремо слід сказати про мавп, ось вони зараз знаходяться в теплих вольєрах, оскільки ці тварини дуже бояться морозів. До них в клітину приносять багато смакоти і гарячий чай.

Відносно раціону харчування, взимку тварини отримують замість свіжих фруктів і овочів сухий корм. Але кожну тварину співробітники в холоди намагаються побалувати, щоб звір легше переносив зиму.

comments powered by HyperComments