«Not in my name»: в Харкові пройшла акція солідарності з жертвами теракту в Парижі(фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 11 січня 2015, 10:09
10 січня біля пам’ятника Шевченку відбулася акція солідарності, приводом до якої стали трагічні події у Франції.
«Not in my name»: в Харкові пройшла акція солідарності з жертвами теракту в Парижі(фото)

В акції взяло участь близько 200 чоловік. Харків’яни приносили кольорові олівці та плакати з надписами «Я – Шарлі», запалювали свічки.  О. Олександр, католицький священик, прочитав поминальну молитву.

Іванна Скиба-Якубова , організаторка заходу: «Акція називається « Je suis Charlie». В неї є підзаголовок – «Not in my name», який активно використовується в соцмережах. Тобто, не в моє ім’я. Бо чимало злодіянь у всьому світі прикривається чужим іменем. Чимало мусульман, які не підтримують ці терористичні акції, виступають саме з цим гаслом. Якщо ви пам’ятаєте, то свого часу більшість представників російськомовного населення в Україні говорили, що не потрібно прикриватися їх іменем щоб іти їх  «рятувати», починати воєнні дії. Загалом, всі терористичні схеми схожі одна на одну. І в різних країнах коїться теж саме».

Вікторія Булавіна: «Я сюди прийшла бо вважаю, що свобода висловлювання – вона не повинна бути обмежена. Вона не повинна бути обмежена в тому числі і методом фізичного насилля. Воно як реакція на висловлювання не є тим методом, яке може викликати яке-небудь співчуття. В будь-якому випадку, якщо загинули люди – саме це його і викликає. Навіть якщо вони допускають висловлювання, які можуть якимось чином образити чиїсь почуття».

Дмитро Булдаков: «Для мене прихід сюди – це проява моєї громадської позиції та висловлювання моєї солідарності та підтримки тим, хто постраждав у Парижі. І тих, хто засуджує таку відповідь як допустимий метод на будь-які образи».

Сурен Кочарян: « Я прийшов сюди, щоб віддати шану тим, хто загинув в теракті у Парижі. Цей теракт показує, що ситуація у Франції дуже загострилася. Вчора якраз було кілька таких подій, пов’язаних з терактом. Крім того, варто нагадати, що французи не так давно виходили на подібну акцію в підтримку харківського Євромайдану.  

Після мітингу частина учасників взяла плакати, свічки та олівці і рушила до Французького Культурного центру. Там вони в знак співчуття  та скорботи запалили свічки. 

comments powered by HyperComments