«З Майдану – до неба»

Четвер, 22 січня 2015, 11:12
Сьогодні, 22 січня 2015 року в Харкові пройде чимало заходів, приурочених Дню Злуки, який називають тепер ще і «Злукою крові», подібно, як Водохреща-2014 – Кривавим. Усе найважливіше відбудеться в Свято-Дмитрівському храмі УАПЦ , на майдані Свободи, біля монумента Шевченкові та у Літмузеї.
«З Майдану – до неба»

Розпочнеться день зі служби у Свято-Дмитрівському храмі (Полтавський шлях, 44) о 09.00.

О дванадцятій годині дня до пам’ятного знаку незалежності України покладуть квіти.

 О п’ятнадцятій хвилині на першу годину дня біля монумента Шевченку влаштують молебен, усі разом помоляться  український народ, за бійців, які зараз воюють на фронті, захищаючи Батьківщину. Проведе захід архиєпископ Харківський і Полтавський Украінської Автокефальної Православної Церкви Ігор(Ісіченко). Після проведуть мітинг, в якому візьмуть участь київські видавці та письменники Віталій та Дмитро Капранови, Сергій Жадан, лунатимуть українські кобзарські пісні.

Не менш насичена програма буде в Харківському літературному музеї. О 17.00 там відкриється виставка «Спогади про Майдан». На виставку, просять організатори, всім людям можна приносити речі, які збереглися з часів Майдану. Експозиція триватиме протягом одного вечора, потім речі повернуть власникам.

О 17.30 в Літмузеї виступатимуть Сергій Жадан та брати Капранови, вони виконають свої поетичні та музичні твори, а також поділяться із гостями своїми рефлексіями про минулорічну зиму.

 О 18.30 в Літмузеї проведуть розмову про феномен Майдану в сучасній історії.

Більше інформації за телефонами: 706 25 79, 050 14 95 818.

comments powered by HyperComments