Автомайданівці провели пікет біля прокуратури (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 16 січня 2015, 21:40
16 січня учасники харківського Автомайдану провели пікет біля обласної прокуратури. Захід пройшов в межах всеукраїнської акції «Річниця диктаторських законів! Де покарані?».
Автомайданівці провели пікет біля прокуратури (фото)

Цією акцією активісти мають намір привернути увагу до так званих «Диктаторських законів», прийнятих Верховною радою 16 січня 2014 року з явним порушенням регламенту. Вони були спрямовані на те, щоб позбавити громадян України права на вільне волевиявлення, в тому  числі і через громадські акції.

Костянтин Чуркін, організатор пікету: «Ми сьогодні зібралися задля того, щоб вимагати від генпрокуратури  покарання  винних, які голосували за ці закони підняттям рук, з порушенням всіх норм законодавства. Тоді були порушенні закони щодо зловживання владою . Тим більше, таких з  Харкова та області було 14 чоловік.  Це такі депутати, як Добкін (брат Михайла Добкіна), Мураєв, Кацуба, Святош, Фельдман, Бережная та інші. Це ще невеличкий перелік депутатів,  які тоді голосували за ці закони. І вони досі залишаються при владі».

Богдан Ткачук, волонтерська група «Вільні люди»:  «Я беру участь в пікеті тому що я вважаю, що народні депутати, які проголосували за ці закони  16 числа, не мають права займати жодних посад. Взагалі, їх варто позбавити громадянства України, адже вони її зрадили. Тому ми вимагаємо цього від генерального прокурора… Правда, його важко назвати таким. Бо за рік,  який він знаходиться при владі, той генпрокурор не зробив. Він як брав гроші, так і бере. Йому сподобалась та схема, яка працювала до нього. Він нею користується , заробляє  гроші і мало чим цікавиться. До того, як він дістав цю посаду, я був про нього кращої думки. Генерал міліції, він був, судячи зі ЗМІ, начебто адекватний. А виявилось, що він трохи паскуда».

Пікетувальники вимагають притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників та організаторів голосування  з «диктаторські закони» 16 січня. 

comments powered by HyperComments