Харків’яни вийшли на марш миру (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 18 січня 2015, 18:41
18 січня більше тисячі харків’ян вийшло на марш миру. Цією акцією вони виразили свій протест проти тероризму не тільки в Україні, а й в цілому світі.
Харків’яни вийшли на марш миру (фото)

Марш розпочався на площі Свободи, де щойно закінчилось традиційне недільне віче. Активісти колоною пройшли по Сумській вулиці до площі Конституції. Чимало учасників ходи тримали в руках плакати з надписами «Я – Волноваха», «Я – Крим», «Я – Донецький аеропорт», «Я – Донецьк» тощо.  Вони скандували проукраїнські гасла, співали гімн України, виконували такі відомі в проукраїнському середовищі пісні, як «Червона рута» та «Воины света». Час від часу лунали лайливі кричалки в сторону Путіна та Малоросії . До ходи також приєдналися харківські депутати та, зокрема, голова облдержадміністрації Ігор Балута. Безпеку учасникам маршу забезпечували не тільки правоохоронці, а й бійці спецпідрозділу «Східний Корпус».

«Ми зібрали в Харкові нашу ходу в знак солідарності з жертвами російського тероризму, – розповів координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін, – події в Волновасі нас всіх обурили. Це наше головне гасло – «Ні російському тероризму». Ми вимагаємо, щоб міжнародна спільнота визнала так звані ДНР та ЛНР терористичними організаціями. А Росію, відповідно, країною, яка підтримує цей тероризм». 

Після завершення ходи на площі Конституції активісти провели мітинг. Там була виголошена вимога люстрації харківського міського голови Геннадія Кернеса та Міськради задля недопущення розвитку «донбаського» сценарію в Харкові. Також прозвучали заклики визнати ДНР та ЛНР терористичними республіками та притягнути до відповідальності президента Росії Володимира Путіна. Крім того, організатори акції закликали харків’ян 21 січня взяти участь в пікетуванні сесії міськради, на якій буде прийнятий бюджет міста на 2015 рік.

comments powered by HyperComments