На недільному віче харків’яни протестували проти тероризму (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 18 січня 2015, 19:55
18 січня харків’яни зібралися на традиційному недільному віче, де виразили свій протест проти тероризму.
На недільному віче харків’яни протестували проти тероризму (фото)

Майданівці тримали в руках плакати з надписами «Я – Волноваха», «Я – Україна», «Я – Крим», «Я – аеропорт», «Я – Щастя», «Не стреляй, брат» тощо. Тоді були згадані теракти, які трапилися напередодні. Зокрема, це стосувалося вбивства терористами мирних мешканців під Волновахою. Пам'ять жертв теракту вшанували хвилиною мовчання.  

«Ми хочемо показати, що Харків – це не Донбас,  - розповів координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін, – що Харків  – це Україна. І ми не допустимо тут тероризму. Ми хочемо показати хто тут насправді в домі господар. Бо в Донецьку та Луганську ніхто ж не захоплював міста. ДНР та ЛНР утворилися яким чином? Люди просто прокинулись і побачили, що місто стало іншим. Так само може статися  будь-де. Особливо в Харкові, який є прифронтовою зоною. Ми бачимо, що сепаратисти розхитують ситуацію в Харкові та Харківській області. Тому ми виходимо. Ми повинні виходити задля того, щоб показати свою позицію».

Засудили майданівці і теракти, які трапилися в інших країнах. Це, зокрема, стосувалося терактів  у Франції, яким передував розстріл працівників сатиричного журналу «Charlie Hebdo», та жорсткого вбивства вірменської родини солдатом з Російської Федерації.

Також пролунали заклики не залишатися байдужими та допомагати жертвам терактів.  «Вас сьогодні прийшло дуже багато, – прокоментувала волонтерка Ярина Чаговець, – більше, ніж приходить сюди кожної неділі. Ми дуже вдячні всім тим людям, які не є байдужими. Не залишайтеся байдужими. Якщо ми всі разом будемо допомагати один одному, допомагати своїй країні, допомагати і Сходу, і Заходу, і Півдню, і Півночі, якщо ми будемо завжди разом – то ця війна скінчиться набагато скоріше. Скоріше, ніж її запланувала ота людина, яка називається на букву Х».

За старою традицією, діяв «вільний мікрофон», яким міг скористатися кожен бажаючий. Після завершення віче його учасники взяли учать в Марші миру.

 

 

comments powered by HyperComments