У Харкові знову вибух, 12 людей постраждали (фото, відео)

Понеділок, 19 січня 2015, 22:38
Увечері в понеділок, 19 січня, біля Московського районного суду в Харкові прогримів вибух. За інформацією правоохоронців, в результаті вибуху постраждало 12 людей, одна дівчина - у важкому стані.
У Харкові знову вибух, 12 людей постраждали (фото, відео)

За попередньою інформацією прокуратури, усі потерпілі - активісти "Правого сектора", які прийшли до суду, щоб підтримати члена ПС Михайла Соколова, якого звинувачують в незаконному зберіганні зброї (Соколов прийшов на виборчу дільницю під час позачергових парламентських виборів в жовтні 2014 року зі зброєю, - ред.).

 

В.о. прокурора Харківської області Артем Степанов заявив, що тип вибухового пристрою ще встановлюється. Представник МВС завірив, що фахівці визначать, що саме вибухнуло, після "нетривалих експертиз". При цьому прокурор не став відповідати на питання, чи спрацював вибуховий пристрій, або ж мало місце необережне поводження з боєприпасами (за однією з версій, здетонувала граната у когось з представників "Правого сектора", - ред.).

"Давайте дочекаємося результатів хоч би попереднього огляду місця події", - заявив Степанов.

При цьому радник глави МВС Антон Геращенко запевняє: версія про те, що вибухнув пристрій, принесений кимось з товаришів обвинуваченого, не підтвердилася.

"Цей вибух - заздалегідь спланований терористичний акт",- написав він в Facebook.

 

Так само кваліфікувала інцидент і прокуратура Харківськоїобласті. За словами в.о. прокурора, справа відкрита за статтею 258 КК України - "терористичний акт".

comments powered by HyperComments