У прокуратурі області повідали, що саме вибухнуло біля суду

Вівторок, 20 січня 2015, 15:05
Вчора біля суду здетонував у Московскому районі саморобний вибуховий пристрій. Таку новину повідала Віта Дубовик, представник прес-служби прокуратури області, передає кореспондент depo.ua.
У прокуратурі області повідали, що саме вибухнуло біля суду

Вона розповіла, що пристрій знаходився в грунті біля огорожі суду. На думку експертів, пристрій здетонував дистанційно.

"Частини пристрою зібрані. Експерти їх досліджують, але детальніше я зараз сказати не можу, є таємниця слідства", - сказала вона.

За її словами, у рамках розслідування призначений цілий ряд експертиз, у тому числі комплексна вибухотехнічна і експертиза вибухових речовин, судово-дактилоскопічна, судово-медична, а також судово-медичні молекулярно-генетичні експертні дослідження. На даний момент допитано 115 людей.

 

Дубовик також підкреслила, що у зв'язку з тим, що сталося, усі правоохоронні органи переведені на посилений режим служби.

Зокрема, збільшена кількість патрулів, посилені наряди, а також режим роботи на блокпостах.

За даними прес-секретаря обласної прокуратури, на даний момент відомо про 13 потерпілих.

Нагадаємо, в понеділок, 19 січня, вибух пролунав увечері біля приміщення суду Московського району. За офіційними даними, постраждали 14 людей, з них вісім були госпіталізовані.

Вибух трапився тоді, коли закінчили засідання у справі члена партії «Свобода» Соколова.

Він звинувачувався в тому, що 26 жовтня прийшов на виборчу дільницю зі зброєю. Зараз в Харкові проводиться спецоперація із затримання підривників.

comments powered by HyperComments