Чи реалізується закон «Про очищення влади» в Харкові?(фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 20 січня 2015, 15:21
19 січня в Харківському антикризовому центрі відбулася прес-конференція з теми «Як забезпечити виконання закону «Про очищення влади»».
Чи реалізується закон «Про очищення влади» в Харкові?(фото)

В ролі спікерів виступили нардепи  Єгор Соболєв, Семен Семенченко та Михайло Кобцев, директорка департаменту люстрації Тетяна Козаченко, секретар Громадської ради з Люстрації Максим Маньковський та представник Громадської ради з люстрації Сергій Іванов.

Приводом такої уваги до Харкова став той факт, що в місті судді, всупереч закону про люстрацію, повернули на прокурорські посади тих осіб, які згідно з цим законом займати їх вже не мають права. В першу чергу це стосується Володимира Суходубова, якого було звільнено 23 жовтня 2014 року по закону «Про очищення влади». Але незважаючи на це, через місяць за рішенням судді Самойлової  його було поновлено на посаді начальника кадрового відділу прокуратури Харківської області.

Єгор Соболєв: «Якщо ми дозволимо суддям та прокурорам судовими  рішеннями заблокувати люстрацію, то їм кінець. Ми їм про це кажемо вже не перший місяць. Насправді, це не нам буде погано, а їм. Бо тоді Семен вже не зможе пояснювати своїм бійцям, що потрібно діяти законними методами. Бо тоді кияни, які робили київський Майдан, не зможуть вже собі доводити, що країну потрібно розвивати еволюційним шляхом. Якщо ми побачимо, що не можемо діяти по закону, то ми знову почнемо діяти так, як це робили рік тому на Грушевського. Тому ми, як прихильники законних методів, приїхали до вашого чудового міста, щоб проконтролювати чи б'ється прокуратура за звільнення поновленого прокурора Суходубова, чи допомагає судова система утвердитися правосуддю і звільнити його.

Окремі оратори  наголосили на особливій ролі Харкова в реалізації закону про люстрацію. Наприклад, Михайло Кобцев назвав місто тим форпостом, який вирішує долю закону про люстрацію в Україні. Крім того, вони закликали харків’ян взяти участь в новому судовому засіданні  по справі Суходубова, яке пройде в приміщенні апеляційного суду 2 лютого. 

comments powered by HyperComments