Ким був убитий в Харкові адвокат Олександр Грузков (фото)

Вівторок, 20 січня 2015, 18:08
Адвоката Олександра Грузкова, який був убитий біля будинку по вул.Чичибабіна, 2, в понеділок, 19 січня, зв'язують з екс-прокурором Харківської області, прокурором Криму Василем Синчуком. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
Ким був убитий в Харкові адвокат Олександр Грузков (фото)

Зокрема, ЗМІ повідомляють, що адвокат Харківської обласної колегії адвокатів Грузков був однокашником Синчука з навчання в Харківському юридичному інституті (нині Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого), який той закінчив в 1985 році, і підтримував з ним хороші стосунки.

До речі, у березні 2012 року Василь Синчук сам став об'єктом замаху. Його з двома бізнесменами тоді намагалися підірвати в Харкові шляхом закладки вибухового пристрою на виході з під'їзду будинку по вул.Петровського.

 Прокурор залишився живий, а слідче управління ГУ МВС України в Харківській області за цим фактом порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 15, ч. 2, ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

У кінці 80-х адвокат Олександр Грузков був слідчим Дзержинського райвідділу ХГУ УМВДУ в Харківській області. Звільнившись з органів, працював в 1993-95 рр. юрисконсультом українсько-литовсько-гібралтарського СП "Ліберті", директором якого був Віталій Данилов, кримінальний авторитет за прізвиськом "Данило", нині - президент Об'єднання професійних футбольних клубів України "Прем'єр-ліга" і в.о. голови Харківської обласної партійної організації ВО "Батьківщина" (кандидат від цієї партії на останніх виборах до парламенту під №21).

Цікаво, що в 90-х Грузков А.Г. був викритий оперативною групою під керівництвом старшого оперуповноваженого по ОВД УБОЗ УМВДУ в Харківській області Миколою Черемухіним в скоюванні злочинів (здирство і незаконне зберігання боєприпасів) і заарештований.

Утім, Грузков зумів уникнути кримінальної відповідальності - не без допомоги того ж Віталія Данилова і його на той момент бізнес-партнера Олега Каратуманова, екс-радника Адміністрації Президента України і народного депутата, нині – депутата Харківської облради. Зокрема, повідомлялося, що Грузков сфальсифікував медичний висновок про поганий стан свого здоров'я, що стало основою для припинення кримінальної справи.

Після звільнення Олександра Грузкова, втім, В. Данилов і О. Каратуманов відмовилися від його послуг в якості юриста і фактично припинили своє спілкування з ним. Причиною послужили його свідчення на причетність Данилова і Каратуманова до здирства.

З гучних процесів, в яких останнім часом світився Грузков, була т.з. "справа по Клочківській" - за фактом масових безладів на будівельній ділянці торговельної групи "Таргет" перед будинком по вул. Клочківська, 197 ("Китайська стіна") 17 грудня 2006 року. У цій справі Грузков разом з іншими адвокатами представляв звинувачуваних.

Нагадаємо, Олександр Грузков був жорстоко убитий в понеділок увечері, біля під'їзду власного будинку по вул. Чичибабіна. Адвокат під'їхав до будинку близько 19 години, припаркував своє авто і підійшов до під'їзду. У цей момент до нього ззаду підійшов невідомий і зробив декілька пострілів в спину. Характер злочину нагадує замовне вбивство. Кілер з місця злочину утік.

comments powered by HyperComments