На Харківщині подорожчали послуги стоматологів

Вівторок, 20 січня 2015, 18:35
Індекс споживчих цін по області в грудні 2014 року складав 102,8% передає корреспондент "Харків. Коментарі" за інформацією ГУ статистики в Харківській області, цінові коливання на споживчому ринку області цього року відрізнялися від торішніх майже за усіма групами товарів.
На Харківщині подорожчали послуги стоматологів

Характерною особливістю цінової ситуації на споживчому ринку в грудні є істотне подорожчання в півтора рази гречаної крупи на відміну від її незначного здешевлення минулого року. Відзначимо, що в 2013 році дешевшали яйця, свіжа, охолоджена і заморожена риба, м'ясо, сало, тоді як зараз спостерігалося зростання цін на вказані продукти, а також на олію, чай і каву, сіль і тому подібне. Також в грудні поточного року спостерігалося істотне подорожчання алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Фахівці говорять, що на відміну від торішнього здешевлення, в звітному році спостерігалося подорожчання одягу і взуття осінньо-зимового сезону. У сфері охорони здоров'я зростання цін обумовлене подорожчанням медикаментів (на відміну від зниження цін окремих видів фармацевтичної продукції минулого року) і стоматологічних послуг.

Подорожчання транспорту пов'язане з істотним зростанням в ціні легкових автомобілів (особливо вітчизняного виробництва), при цьому бензин і дизельне паливо виросли в ціні зовсім трохи, тоді як в грудні минулого року спостерігалося зниження цін на паливно-мастильні матеріали.

comments powered by HyperComments