В Харкові вшанували пам'ять героїв Крут (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 30 січня 2015, 11:37
29 січня харків’яни зібралася біля каменю, встановленого в честь проголошення суверенітету України, щоб вшанувати пам'ять героїв Крут.
В Харкові вшанували пам'ять героїв Крут (фото)

Біля каменю зібралося близько 50 чоловік. Активісти під виконання поминальних псалмів харківського кобзаря виклали зі свічок напис  «Героям Крут». Після чого вони закликали присутніх приєднатися до спільної молитви. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Алла Галич: «Я прийшла для того, щоб віддати шану та виказати своє захоплення нашими молодими студентами. Тим більше, зараз у нас таке положення. Іде війна. Ми знаємо, що у нас також є патріоти, як і раніше. Ми колись думали: «ні, от ці були справжніми патріотами. А зараз таких нема». Але війна показала, що молодь у нас чудова. Що в нас є патріоти, які зараз б’ються за нашу Україну. І ми переможемо».

Борис Редін: «Я прийшов тому, що зараз робиться те, що робилося тоді майже сто років тому. Дограваємо. Просто я не хочу, щоб все завершилось так, як тоді. Тоді ж програли. Але зараз ситуація інша. Не програємо. Але все одно, хлопців шкода. Потрібно щоб про це пам’ятали».

Назар Божинський: «Більше 90 років згадуємо тих, хто загинув тоді. І не тільки їх. А й тих, хто загинув упродовж майже всієї історії нашого народу. І це продовжується сьогодні. Тобто, ми зараз згадуємо не тільки героїв Крут, а й тих, хто зараз гине в такий же мороз, як і тоді. В таких саме снігах, як зараз. Я грав поминальні псалми, які зазвичай грають на таких подіях».

По завершенню акції присутні виконали державний гімн. В той день пам'ять героїв Крут вшанували  в багатьох містах України. 

comments powered by HyperComments