Бійці «Айдару» завітали на недільне віче (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 2 лютого 2015, 14:44
1 лютого бійці «Айдару» завітали на недільне віче на площі Свободи, де розповіли про ту ситуацію, яка склалася в їх батальйоні та на передовій.
Бійці «Айдару» завітали на недільне віче (фото)

Один з бійців розповів, що за командира вони визнають тільки Сергія Мельничука. «Це наш командир, якому ми віримо. А другий – це мерзота, яка намагається нас згноїти. Гнобить по повній. Він вважає, що стоїть на передовій, а сам в глибокому тилу 70 кілометрів від нас». Також він повідомив присутнім, що гуманітарна допомога до них майже не надходить: «До нас гуманітарка не приходить. Вони перехоплюють все, блокують нас. Якщо  до нас проривається гуманітарка – то це через якісь поля. Так, ми вдячні вам за те, що допомагаєте. Не було б вас – не було б нас».

Також вони виказали свою готовність воювати і надалі: «Ми воюємо, ми боремося за вас. Стояли та будемо стояти. Не віддамо Україну нікому. Так, нас б’ють росіяни. Російські війська, чеченці. Хоча кажуть, що в батальйоні «Айдар» воює НАТО. Яке НАТО? Ви десь бачили серед нас НАТОвців? Ми за Україну, ми українці і воюємо за неї».

Як додав інший боєць, в їх лавах, окрім громадян України, воює двоє поляків, казахи та грузини. При тому всьому, що вони не отримують грошей, адже не є громадянами.

comments powered by HyperComments