У Харкові зазвучав «Солодко-гіркий романс» (фото)

Аріадна Скела  |  Субота, 7 лютого 2015, 18:34
Її творчість балансує на межі міського романсу та шансону. Шансону в найкращому розумінні цього слова, оскільки пісні авторки народжені з вишуканої, граціозної та витонченої лірики. Все це про відому харківську співачку Люцину Хворост. 6 лютого в міському планетарії пройшов благодійний літературно-музичний вечір «Солодко-гіркий романс». Назва походить від однойменного альбому авторки, який було презентовано під час заходу.
У Харкові зазвучав «Солодко-гіркий романс» (фото)

У виданні альбому головну участь узяв відомий письменник, меценат та історик Роман Коваль.

І ось презентація «Солодко-гіркого романсу» стартувала. Зала планетарію переповнена. Концерт розпочала чарівна Звіздарка, київська поетеса Олена О’Лір. Її ніжний голос налаштовував слухачів  на атмосферу тепла, позитиву та вишуканої лірики, що лунала під зоряним небом. Майже всі композиції, які Люцина виконувала під час концерту, вона написала сама. Винятком були тільки пісні «Онуфріївський парк» (слова поета Володимира Базилевського) та "Повстанське танґо" (авторки - Ольга Ільків і Марта Пашківська).

Привітати Люцину Хворост із презентацією її першого ліцензійного альбому завітали  барди, поети та просто всі, кому до душі український романс, естрадна пісня та співана поезія.

Вячеслав Романовський, поет

-              Я давно знаю Люцину, люблю її вірші, пісні. Вона подарувала мені перший свій альбом. Він надзвичайно сильний. Вечір дуже був прекрасний. Я щасливий, що вона влаштувала таке свято, нехай більше буде таких вечорів.

Лариса Вировець, поетеса

-              З Люциною ми друзі  вже досить багато років. Ми були пліч-о-пліч і в клубі «Апостроф» (хоча він вже як рік припинив своє існування), але Люцину я дуже люблю і  ціную її поезію. Ціную її пісенний талант, її голос мені теж до вподоби. А ще мені імпонують її організаторські здібності. Я, чесно кажучи, знаючи все це, все ж була на цьому концерті дуже приємно вражена, бо я вважаю, що захід пройшов на надзвичайно високому рівні, я задоволена та вдячна всім учасникам.

Богуслава, народна поетеса

-              Після концерту залишилися тільки теплі враження, потік енергії позитиву, наче увесь всесвіт з тобою, всіх хочеться обійняти та поцілувати. Я взагалі дуже люблю українську поезію, спів. Такі літературні вечори нам дуже потрібні, бо ми вже втрачаємо під собою землю, а це нас об’єднує, і ми міцнішаємо в піснях і любові. Я навіть не можу виділити, яка пісня мені найдужче сподобалася, бо я була зачарована, я б слухала їх ще та ще.

Анатолій Перерва, поет

-              Я високо ціную Люцину як поетесу, вона чудова, своєрідна. Дуже гарна в неї  збірка є - «Паперовий кораблик».  Вона прекрасно співає, у неї чудовий голос . Вона лауреат багатьох конкурсів. Такі літературно-музичні вечори дають духовну наснагу, у Харкові таких заходів не дуже багато.

Галина Желєзняк, директорка харківського планетарію

-              Коли кілька місяців тому я вперше познайомилася з творчістю Люцини, вона на мене вплинула своєю незвичайною ліричністю і витонченістю. Саме можливість проникати в різні часові епохи створює в її поезіях ось ту саму  оригінальність, унікальність, яка приваблює. Зіркова зала планетарію – це одне з найулюбленіших місць для ексклюзивних виконавців, для тих, хто цінує єдність з публікою: оскільки зала невелика, то під час виступів, концерту створюється особлива атмосфера, коли люди об’єднані одним духовним настроєм. І в даному випадку було дуже приємно, що презентацію свого нового диску Люцина робила саме в планетарії. Планетарій несе місію: не лише розповідати про науку, але і прославляти людину в її житті, щоб вона замислювалася над сенсом буття, над тим, який внесок вона робить у розвиток усієї цивілізації. Треба сказати, що ми робимо величезну гарну справу разом, тому що творчість Люцини спонукала вийти на сцену багатьох поетів, і, що було особливо радісно, лунала  українська мова, створювала гарний настрій. Ми відчували не просто радість, але і відповідальність, і були моменти, які створювали настрій твердості, мужності, сили, що є в даній ситуації для українського народу дійсно найбільш важливим, і творчість ліричної жінки є символом творіння, народження чогось нового та світлого. Я зичу Люцині багато світла, добра, зичу, щоб їй в житті легко відкривалися всі дороги, щоб шлях був дійсно благополучним, а на мирному небі обов’язково сяяли зірки і сходило сонце, і щоб усі її творчі плани здійснювалися.

Упродовж вечора було зібрано 4467 грн. Усі вони пішли на благодійні цілі, з них 3800 було передано волонтерам харківського шпиталю.

Фото Дмитра Бі та Юлії Гуш.

comments powered by HyperComments